PD-L manipuleaza printr-un sondaj CSOP

Victor Ciutacu pune pe blogul sau o intrebare interesanta cu 3 variante de raspuns: Se lasă Băsescu sau este vrăjeală ieftină? Un sondaj CSOP realizat la solicitarea PD-L  vina sa manipuleze opinia publica. Esantion: National reprezentativ pentru populatia în vârstă de 18 ani si peste.

Selectie aleatoare a gospodăriilor si a persoanelor intervievate. Au fost intervievate 803 persoane.

Eroare de reprezentativitate: ±3,5% cu o probabilitate de 0,95.

Interviuri: Pe bază de chestionar standardizat, fată în fată, la domiciliul persoanelor intervievate. Datele au fost culese în perioada 24 – 27 aprilie 2009.

Ponderări: În functie de sex, vârstă, natonalitate, domiciliu si regiune.

Validare: Esantionul a fost validat pe baza datelor INS.

image

image

Unde este  manipularea:

Sunt introdusi in sondaje:  Gigi Becali + Corneliu Vadim Tudor, ori pana acum nu stim daca cei doi vor candida separat sau doar unul din cei doi. Sa zicem insa ca cei doi se vor separa si sondajul are dreptate. Sorin Oprescu insa si declarat public sprijinul pentru Crin Antonescu dar este introdus in sondaje… de ce? Pentru ca introducerea in sondaje a mai multor nume si care au cifre relativ apropiate mascheaza caderea presedintelui Basescu, insa in acelas timp il pozitioneaza mult deasupra celorlati candidati. faot care i-a facut la urmatoarea intrebare sa il plasese automat drept castigator al alegerilor.

image

Numarul de intervievati este sub 1000 de persoana ca sa fie relevant si nu stim  din informatiile date publicutatii at de national a fost.  De exemplu nu stim daca a fost realizat imediat dupa vizita lui Basescu intr-o animita localitate sau cu catrvea zile inainte ca acesta sa ajunga acolo, nu stim daca a fost realizat in orasela mari sau mici, in comune …

Manipulare… Inca una nu se pune…

Sondajul poate fi vizializat pe HotNwes.ro

One thought on “PD-L manipuleaza printr-un sondaj CSOP

  1. Ce mai spui smecherie, gand la gand cu Mister Ciutacu, acum , despre ” manipularea ” CSOP :
    1. candideaza separat Becali …. offf ….da ….MANIPULARE
    2.candideaza separat Vadim …. offf ….da ….MANIPULARE
    3.candideaza Oprescu si nu-l mai sprijina pe Antonescu …. offf ….da ….MANIPULARE

    mai gandeste si cu propriul creier nu te mai lasa manipulat de Mister Ciutacu si Antena 3

Comments are closed.