Ciudatenii in Piata Matache

De ceva timp imi fac cumparaturile in Piata Matache. Nu stiu daca este cea mai ieftina din Bucuresti, asa cum se spune, dar cu siguranta este mult mai eftin decat in orice supermarket, minimarket sau butic din zona.

Noua hala este curata, vanazatori amabili si gasesti de la patrunjel si ridichi pana la chiloti si lumanari.

Vechea hala insa,  un simbol care ar trebui pastrat in opinia mea, este inconjurata cu un gard din pasa de Buzau si se paragineste de la o zi la alta. Pacat. Solutia era destul de simpla. Cea folosita la Hala Traian care a fost reparata si in ea functioneaza acum, cu succes, un supermarket.

MiciPrima ciudatenie.

Aveam senzatia ca ceva este schimbat in atmosfera pietei Mataceh si nu stiam ce. Tarancile cu patrunjel, barnza si oua erau tot pe marginea drumului. Apoi am realizat ca tigancile nu te agreseaza sa iti vanda burete de vase, linguri, chiloti, ciorapi, parfumuri… Nu ! Tigancile vand plante medicinale si flori de camp…

 

 

 

A doua ciudatenie

Tine tot de mediul ambiant. Omeni buni! De la terasele din piata, se aude muzica dar nu se aud manele ! Nu! Se aude muzica lautareasca! De calitate. Din toate zonele tarii…

Ultima ciudatenie.

O terasa vinde peste hamsi. Bun de te lngi pe degete. Am luat mereu de la ei. 1,5 RON 100 grame. Si nu, nu este din ala luat la punga de la supermarket ci este congelat. Optional, fara costuri suplimentare, iti pune un mujdei din ustoroi proaspat. Tot la terasa aia se vand si mici. Vanzatoarea este o tigancusa extrem de politicoasa care are rabdare cu fiecare client. Isi cere scuze daca trebuie sa astepti 5 minute… Ier a trebuit sa astept 5 minute pentru ca nu era gata pestele… Am remarcat ceva. Un afis, in engleza in care erau descrisi MICII!

Si, era indicata sursa: Wikipedia !

Acum, daca ONG-urile si Oprescu tot vor sa construiesca acolo o zona verde, de promenanda… cred  ca primii pasi s-au facut. De catre riverani.