Manifest 2012 Protestezi? Ai o revendicare? Comenteaza aici!

piata universitatii 2012

piata universitatii 2012In strada oamenii au diverse revendicari. Unii cer eliminarea taxei auto, altii cer oprirea cianurilor la Rosia Montana, altii vor alegeri comasate.

M-am gandit sa fac o centralizare exhausitova a revendicarilor. Voi incepe cu propunerile mele.   Lasati aici in comentarii revendicarile in comentarii:

0- plecarea presedintelui basescu si demisia guvernului boc.

1- Revizuirea Constitutiei –  ARTICOLUL 115 prin care guvernul este abilitat sa emita Ordonante de urgenta. Trebuie specificat in Constitutie in mod clar ca acestea pot fi date doar in situatie de razboi pe teritoriul Romaniei, calamitati sau catastrofe naturale.

2- garantarea  unui parlamentului bicameral, ales pe 4 ani

3- reducerea numarului de parlamentari in raport cu numarul real al populatiei.

4- partidele politice sa elimine/suspende din randurile lor membri cercetati de DNA sau suspectii de acte de coruptie.

5- impozitarea tuturor bisericilor pentru banii obtinuti din comercializarea icoanelor, lumanerilor etc…

6- anularea subventiilor acordate partidelor politice, ONG-urilor sau diverselor culte.

7- adoptarea unei legi care sa permita confiscarea averilor dobandite ilicit si inasprirea pedepselor pentru infractiuni precum: mita, trafic de influenta,

8-  acordarea unei sume de maxim 1000 euro pentru fiecare parlamentar sau membru al guvernului pentru cheituieli-salarii consilieri, sofer, secretara/luna.

9- impozitarea progresiva a veniturilor si averilor astfel  impozitarea averilor si a locuintelor sa se faca conform valorii lor de piata REALE si nu in baza legislatiei de astazi care impoziteaza o locuinta in functie de zona unde este pozitionata. ex:  acum o vila  in afara Bucurestiului este impozitata la fel ca un apartament  in centrul capitalei.

10- investitii masive in infrastructura: cale ferata,  retele de calalizare si apa [unde este nevoie] in satele romanesti,  refacerea retelelor electrice, telefonie si interenet – subteran si nu la suprafata cum sunt acum.

11- anularea subventiilor catre orice fel de companie.

12- posibilitatea ca cetatenii obisnuti sa recupereze TVA si sa ii fie calculata o scadere de impozit pentru investitii facute in locuinta sau propria persoana. Ex: anual, o anumita suma pentru alimentele de baza si imbracaminte  sa fie considerata investitie

13- modificarea legii isolventei astfel incat si persoanele fizice aflate in imposibilitatea de a-si plati ratele catre banca sa se poate pune sub protectia legii.

14 – cresterea accizelor la bauturile alcoolice.

15- inlocuirea unor pedepse usoare cu munca in folosul comunitatii [fie in cadrul unor organizatii neguvernamentale fie in cadrul administratiilor locale]

16- demararea unor programe care sa sprijine copii supradotati sau talentati astfel incat acestia sa ramana in tara;

17-  respect pentru valorile culturale sau sportive ale Romaniei.

18- scaderea din impozit  societatilor comericiale  pe venitul reinvestit care duce la crearea de locuri de munca.

19 – revizuirea contractelor dintre statul roman si investitori [romani sau straini] si anularea in instanta a contractelor nerespectate. (incepand cu Rosia Montana)

 

Deocamdata atat. pe parcurs voi mai  adauga …

 

asadar, comentati  cu propunerile voastre  [indiferent daca doriti legalizarea prostitutiei au a marijuanei ] si distribuiti mai departe