La ce folosete legea prin care trebuie sa iei cartela preplatita cu buletinul?

phone

Inca o lege inutila a fost emisa de Parlament.

Ati auzit de termenul “sageata” ? Nu? Va spun eu ce inseamna in argou: un oarecare care se duce la Western Union si ridica cu buletinul lui banii furati prin strainatate sau obtinuti prin fraude pe internet.

Ex: Popescu se afla in romania si da o teapa pe ebay lui Fred care trimite banii in Spania sau alta tara. Vasile este Sageata din Spania, isi ia un comision si ii trimite unei Sageti in Romania  Gigel  care primeste 50-100 euro daca ridica intre 1000 din 2000 de euro de la Western Union [de obicei nu se trimit sume mai mari]. Gigel ii da banii lui Popescu care ii da cei cca 100 euro promisi.
Sa ne imaginam urmatorul scenariu [perfect realizabil].
Hotii de acest gen se duc la un amarat, care nu ii cunopaste , si ii cer buletinul cu care se duc la un butic oarecare, in alt oras,  si cumpara o cartela preplatita [care are si minute gratuite inclusiv internationale] intra pe net [un chat oarecare], de obicei de la un I-cafe si le spune prietenilor din strainatate ce numar de telefon are.

Apoi discuta mai multe detalii cu ei la telefon. Dupa care  arunca cartela preplatita inainte sa se prinda cineva la ce a folosit.

Asadar, la ce foloseste concret legea aia ? La nimic.

PS: Nu vreau sa cad in pacatul teoriei conspiratiei dar daca e sa fie cuiva folositoare aceasta lege, o sa foloseasca celor care ar putea incerca sa controleze serviciile [spun ar putea pt ca nu cred  in mitul cf caruia cineva  controleaza  serviciile in acest moment desi la TV auzim mereu teoria asta].

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *