Alina DumitruInainte de asta as vrea sa precizez ca nu stiam cine este Alina Dumitru pana nu am vazut pe FB deja celebra poza in care era era imbracata cu un tricou pe care scria “mă piș pe el de vot”.

Am adaugat-o la prieteni si nu am schimbat niciun cuvant (mesaj privat) pe fb, si nici nu ma asteptam sa o facem prea curand. ca de obicei ma rezum la comentarii la postari Like si share.  Dar m-am uitat cu atentie la profilul ei [nu la poze asa cum fac 99% din utilizatorii FB]si am vazut ca rezonam cu ea la multe.  Este o persoane care FACE nu doar vorbeste. Mi-a castigat respectul cand am vazut ca a lucrat in f multe ONG-uri.

Am incercat sa o apar pe FB  de fiecare data cand cineva o ataca furibund, invocand inclusiv stupida afirmatie “pentru dreptul la vot s-a murit in decembrie 1989”.

Nu imbelicilor, in primul rand, in decembrie 1989 s-a murit  pentru libertatea de exprimare. Cand aceastea este suprimata, pot sa ma pis si eu pe simulacrul ala de vot.

A pornit de la un link pus pe facebook de Catalin Striblea.  Un link catre un blogger care ii nega Alinei Dumitru dreptul la libera exprimare.

L-am “certat”, pe Catalin si i-am spus ca nu ma asteptam ca el sa se alinieze celor care neaga , mai mult sau mai putin constient libertatea de exprimare. I-am spus ca e pacat  sa o judece fara sa stie cine este ea. Catalin mi-a replicat ca este curios sa afle cine este  si m-a rugat sa ii dau mai multe detalii.

I-am rapuns intr-un mesaj privat :

“uite link cu datele fetei din imagina ta o cheama Alina Dumitru. Tin sa mentiinez ca pana la celbra poza nu am auzit de ea, nu ne cunoastem, nu ne-am intalnit. dar am avut minima decenta, fata de alti bloggeri/jurnalisti sa ma uit pe pagina ei de pe FB si sa vad cu ce s-a ocupat. concluzia mea: este mult mai implicata in viata cetatii decat toata clasa politica la un loc, si decat multi asa zisi reprezentanti ai societatii civile. De ce spun asta? Fata asta s-a implicat concrect in societatea civila, cu fapta, nu cu vorba ! In fine, pe pagina ei, gasesti destule informatii”

M-am autoplagiat, adica am luat cu copy si paste mesajul de mai sus si l-am trimis si Alinei. I-am spus ca dl Striblea doreste sa discute cu ea.  Nu il cunostea nici ea pe el dar cand i-a vazut poza l-a recunoscut. Si a spus ca este de acord. Ca l-a refuzat pe Lucian Mandruta pt ca stia ca nu este impartial.

Am lipsit cam o saptamana si cand m-am intors am gasit un mesaj de la Catalin Striblea care imi multumea si imi spunea ca o sa apara  pe blogul sau un  interviu cu Alina Dumitru. De fapt au fost mai multe schimburi de mesaje intre mie si Catalin Striblea dar nu are rost sa le redau.

L-am citit. Si imi place pentru ca este impartial. Ma bucur ca am reusit sa fac posibila aceasta discutie.  Sper ca macar o parte dintre cei care il vor citi sa incearca sa inteleaga  cine este adevarata Alina Dumitru. Si sa inteleaga ca fara libertatea de a spune liber ce gandim, dreptul al vot este inutil.

PS: poza din imagine apartine artistului Dan Perjovschi, care a mers la vot, dar care inteles si a respectat dreptul celor care au decis sa NU mearga.

Share.

About Author

Born: yes Experience: Virgin Dead: not yet Citeste AICI inainte de a merge mai departe

Comments are closed.