Dragnea a demisionat. De ce?

Ieri toate posturile TV asteptau cu sufletul la gura ca ministrul Dragnea sa apara intr-o conferinta de presa anuntata cu informatii legate de crima de la Brasov sau sa aduca vesti despre povestea armelor disparute din depozitul militar de la Ciorogarla. La ora fixata, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea si-a facut aparitia si a anuntat bomba: demisioneaza   motivând “fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009″.  Crede cineva poveste asta?

Parerea mea de cetatean vajnic si implicat (cel putin sufleteste) in problemele cetatii, este alta. Demisia nu se datoreaza incestului PSD + PD-L  (dupa cum sugereaza DeMaio desi nu este exclusa nici teoria sa) ci are cauze mult mai profunde. In acest minister de cca 20  de ani, daca nu chiar mai mult, se duc lupte intre grupuri de generali pentru putere, fiecare din aceste grupuri dorind sa isi aduca in functii proprii reprezentanti. Nu cred ca este cineva atat de naiv incat sa nu isi dea seama ca aceste grupuri au si ele afinitati politice. Si cum MIRA (sau MAI dupa noua denumire) este un important minister in orice stat de drept, el nu trebuie lasat sa lucreze. Sunt destui politisti oniesti si care poate ar vrea sa isi faca datoria . Perpetuarea  sistemului nu le permita insa acest lucru… si se vad nevoiti sa adere la unul din grupuri sperand ca ajusi in fucntie vor reusi sa isi impuna valorile. Nimic nu se intampla pentru ca odata intrat in hora ei trebuie sa joace precum canta maestrii jocurilor de culise.

Am sa revin la Dragnea. Demisia acestuia se datoreaza luptelor dintre grupurile de interes din MAI. Grupari care sustin nu doau un partid sau altul ci si aripi ale unui partid… iar in PSD sunt cel putin doua aripi (Iliescu, Geoana). Dragnea a demisionat pentru ca avea castig de cauza avea gruparea contrara aripii din PSS pe care o dorea el…

Despre toate acestea pot sa spuna mult mai multe Razvan SAVALIUC sau Petre Niteanu care s-au lovit in meseria lor de zidurile de fier aflate in jurul gruparilor de ofiteri de politie. Nu de putine ori au scris despre vilele generalilor, despre incalcari ale legii, despre protectia oferita politie infrctorilor.

O alta ipoteza: dar daca cineva din MAI  convins pe  Dragnea  sa se intoarca in functia de presedinte al Consilului judetean cu ajutorul unui dosar cu activitati ale sale mai putin ortodoxe si i-a spua: ” demisionezi sau apare in presa?”

Nu cred in teoriile conspiratiei dar in presa apar adesea informatii  din dosare aflate in stadiul de ancheta (vezi cazul Remes)…  Si asta ma face adesea sa ma gandesc la faptul ca nu politicienii conduc Romania.  Si poate ca Emil Constantinescu avea dreptate cand a spus ca a fost invins de sistemul securist…

One thought on “Dragnea a demisionat. De ce?

Comments are closed.