Stagii de practica la Comitetul Regiunilor (COR)

Finanţator: Committee of the Regions

Grup ţintă: Persoane fizice
Categorie: Internship

Termen limită: 2009-09-30

In fiecare an, Comitetul Regiunilor (CoR) ofera un numar limitat de stagii de practica pentru tineri cetateni, din Europa si alte colturi ale lumii, prin care acestia pot castiga experienta de munca intr-o institutie europeana. Exista doua tipuri de stagii: stagii platite de lunga durata (“stages”) sau perioade scurte de studiu neplatite (“sejours d’etude”).

1. Stagii platite de lunga durata

In fiecare an, Comitetul Regiunilor ofera tinerilor absolventi un numar limitat de stagii de practica cu o durata de 5 luni. Aceste perioade de stagiu implica experienta de munca intr-unul dintre serviciile Comitetului Regiunilor si se deruleaza intre 16 februarie si 15 iulie (stagiile de primavara) sau intre 16 septembrie si 15 februarie (stagiile de toamna)

2. Perioade de studiu scurte neplatite

CoR ofera, de asemenea, perioade de studiu scurte neplatite (sejours d’etude), in cadrul unuia dintre serviciile sale, persoanelor ale caror activitati profesionale, academice sau de cercetare cer familiarizarea cu activitatile si/sau politicile Comitetului. Natura sarcinilor ce trebuie indeplinite de stagiari depinde in mare masura de departamentul in care sunt repartizati; in timp ce unele departamente sunt orientate mai mult spre politica, alte au un caracter pur administrativ.

detalii aici