euro_1

Imprumutul pe care suntem gata sa il luam de la Banca Mondiala – la insistentelele premierului presedintelui Basescu a aprins spiritele. Multi  se opun acstui proiect, nu doar liberalii lui Tariceanu – inca presedinte al PNL, ci si voci din PSD murmura sfios sau scrasnesc din dinti, jurnalisti, lideri si formatori de opinie se opun mai mult sau mai putin hotarat acestei solutii…

Nimeni nu a realizat insa un lucru: cele 20 miliarde nu exista decat scriptic. Sunt bani virtuali. Nu cred ca s-au tiparit undeva, iar daca s-au tiparit nu au acoperire reala: Banca Mondiala nu detine nici trezorerie ca sa bata moneda, nici nu are cine stie ce bunuri care sa aibe valoare pe piata… iar daca le are, si ele s-au devalorizat. ca atare,  imprumutul acordat nu are o acoperire reala:  inclusiv Banca Mondiala a fost afectata de criza…

Pentru cei care nu realizeaza ce vreau sa spun le recomand  Zeitgeist – 2 si vor intelege cam cum functioneaza actualal sistem bancar. Sistem care s-a dovedit prost… Si, ca sa nu credeti ca sunt unul dintre cei care vad peste tot  teorii ale conspiratiei, va sugerez sa cititi cateva articole interesante din Financial Times publicate sub titul generic:  The Future of Capitalism.

Imprumutul virtual nu stiu daca ne va redresa economic… Nu  ar fi oare mai bine ca Banca Mondiala sa ne dea aur in loc de banii aia virtuali?

… BTW: Silviu Prigoana, acum c 1-2 luni era un oponent  inversunat al asasinilor economici care au falimentat Romania (si nu numai…). Oare ce l-a facut sa sustina in ultima perioada cu atata ardoare ideea imprumutului de la Banca Mondiala???

Ceva imi scapa…