daca as vota,  de data aceasta as prefera sa aleg cei 30 si ceva de candidati uninominal.

de ce? simplu. pe listele tuturor partidelor sunt valori care cred ca m-ar reprezenta. si pe mine pe interesele mele. care este.

nu este o lista completa pt ca nu am studiat cu atentie  toate listele candidatilor. asa ca McGogoo va invita sa mai treceti pe aici si sa verificati…

1- Cristian Preda. De ce? pentru ca mi-a fost prof. in facultate. Si  pentru odata a facut un gest pe care putini oameni il fac in viata: mi-a semnat o hartie in alb pe care nu scria nimic. De fapt mai multe pentru ca ceea ce urma sa scot la imprimanta pe hartia aia putea sa iasa gresit si atunci dl Preda mi-a semnat inca 2-3 de rezerva. A avut incredere oarba in mine… si asta  e un gest care nu se uita.

2- Corina Cretu. Pentru ca e bogerita si pentru ca am citit pe blogul ei cam tot ce a facut prin Parlamentul European.

3- Renate Webber pentru ca a avut o activitate sustinuta in parlamentul european importiva discriminarii si impotriva neofascismului.

4- Vadim Tudor. Pe Tribun in vreau euro-parlamentar din mai multe motive… principalul este acela ca ar fi marfa sa se procopseasca 5 ani UE cu el. Pe de alta parte este unul din cei mai inteligenti si culti oameni politici pe care ii are in acest romania. Dupa 16 ani  in parlamentul romaniei cred ca este timpul sa mearga in parlamentul european in urmatorii 5 ani… apoi sa se pensioneze si sa isi scrie memoriile.

5- Daniel Daianu ar fi pacat sa nu fie… desi nu prea am aflat nimic de activitatea lui de europarlamentar. dar, unii stau mai prost la capitolul comunicare… l-as vota pentru ca il citeam in Sfera Politicii in anii 90 si scria niste analize foarte bune.

6- Iulia Huiu mi-a fost colega in facultate. chiar daca nu imi raspunde la emailuri si telefon, o cunosc bine si este onesta. Asa ca ar avea si ea votul meu.

7- Adrian Severin sau Ioan Mircea Pascu?  amandoi?  sau niciunul? uite ca nu sunt decis…

8- Laszlo Borbely. Ei da. Am ajuns la favoritul meu!  Nu stiu daca este pe liste, nu stiu daca o sa candideze dar de la o zi la alta il apreciez din ce in ce mai mult pe omul asta. are un bun simt fantastic, si-a facut treaba ca ministru foarte bine si cand vorbeste de romania o face cu drag, o face ca un cetatean responsabil al acestei tari.

Gigi Becali nu. Adica l-as vota… dar pe Gigi Becali l-as vrea totusi in Parlamentul romaniei mai mult. Asta pentru ca elevul lui Dan Pavel trebuie sa se rodeze intai aici. Sa invete si din practica, nu doar teoretic, politica parlamentara. In plus ar putea sa demonstreze cata politica stie…

Sincer as fi vrut sa vad si alte nume la PDL dar nu vad … multi No name… si-au epuizat resursele? Probabil am sa ii mai studiez pe parcursul acestei campanii si or sa mai rasara unul sau doi dar sunt sceptic.

Sunt mai multi de la liberali. Stiu…  dar asa cum am mai spus, o sa ii urmaresc in campanie si am sa vad. si aici sunt multe nume necunoscute…

O sa ma mai gandesc, o sa ma cantaresc. anyway. intentia mea nu este de a erge la vot. iarasi sunt pus in imposibilitatea de a alege… nu ca mi-ar pasa prea mult. dar te simti bine can poti sa iti exerctiti un drept in libertate. fara constrangeri. Asta era un apropos de “Libertate în toate!” – deviza politica a lui Cristian Preda.