Potentialul de dezvoltare al pietei locale de outsourcing este extrem de mare, in pofida contextului economic actual, potrivit estimarilor Bit Solution. Astfel, mentinand o rata medie anuala de crestere, de 12,1%, Romania poate ajunge in 2 – 3 ani cea mai mare piata de outsourcing din Europa.

In acest moment, Romania detine locul al treilea in Europa si al doilea la nivelul Europei de Est, dupa Bulgaria, piata de profil fiind estimata la o valoare de 480 milioane dolari. La nivel mondial, Romania se afla in acest moment pe locul 19 in topul destinatiilor de outsourcing.

Competitivitatea preturilor sprijina evolutia pietei locale de outsourcing

“Romania are toate elementele de crestere necesare pentru a ajunge din urma si chiar a depasi Estonia, devenind astfel cea mai mare piata specializata de outsourcing din aceasta regiune. Specialistii nostri sunt cel putin la fel de bine pregatiti ca cei din tarile mai bine dezvoltate, insa au avantajul de a deprinde si a comunica cu usurinta intr-o limba straina – fapt care faciliteaza relatia cu companiile internationale care aleg sa isi externalizeze serviciile IT in Romania”, afirma Florin Scarlat, director general Bit Solutions.

Un alt factor care influenteaza pozitiv evolutia pietei de outsourcing si servicii IT este competitivitatea preturilor, care inregistreaza niveluri mai scazute comparativ cu cele din tarile vecine.

Criza nu incetineste dezvoltarea pietei de profil

Conform reprezentantilor Bit Solutions, actualul context economic nu reprezinta un impediment in dezvoltarea acestui segment de piata, cresterea fiind chiar favorizata de scaderea investitiilor in echipamente IT si de nevoia de diminuare a costurilor prezenta in tot mai multe companii – nevoie ce poate fi satisfacuta prin externalizarea serviciilor IT si prin auditul de specialitate

sursa: Pont.web