Citate din carte: Alexandr Zinoviev – Homo Sovieticus

alexander zinoviev

Continui sa public inca un autor in seria Citate din carte: Alexandr Zinoviev si cartea Homo Sovieticus

Nu va incredeti in nimeni. N-am cunoscut inca persoana care sa nu ma insele cu ceva, sau care sa nu insele pe altcineva chiar in fata mea. Adiceti-va aminte: cu cat va incredeti in oameni, cu atat mai fara scrupule or sa va insele. Cand veti intelege asta veti vedea ca sunteti singuri. Si daca esti singur n-o sa rezisti multa vreme.

Invata sa pierzi. Cu cat pierzi mai mult, cu atat mai usor iti e sa iti intalnesi moartea. Am pierdut totul. Nu merg. Plutesc in aer. Ma invart continuu cu sentimentul imponderabilitatii.

Nu va ingrijorati de poteritate! Posteritatea e indiferenta la soarta noastra. Descendentii nostri vor interpreta chiar si intentiile noastre cele mai bune ca tentative de de siluire, oar cele mai minunate realizari ca absurbditati si prostii. Uitati-va din nou la Entuziast. E ocupat sa isi convinga rudele si pretenii sa vina in Occident. Aduceti-va aminte de vorbele mele: il veti gasi in curand printre militanii care vor sa transforme Europa Occidentala intr-o “zona denulearizata”. iar mucosii sai nepoti vor tipa cu alti copii de seama lor ca vor redicerea bugetului apararii cu un miliard de marci pe an, pentru ca pretul bomboanelor sa scada cu un pfening.