PREMIERA LA TEATRUL ACT – 9 GRADE LA PARIS

teatrul act

VINERI, 17 septembrie, ora 19.00

si

SAMBATA, 18 septembrie, ora 19.00

9 GRADE LA PARIS

Un spectacol de teatru-film dupa o poveste adevarata

Cu: ALINA BERZUNTEANU

Regia si Scenariul: Peter KEREK

Scenografia: Cristi Niculescu
Costume si Machiaj: Teodora Mardare
Imagine: Florin Costache
Montaj: Alex Borundel
Sunet: Mihai Bogos

Durata: 56 de minute

Pretul biletelor: 20 LEI

SINOPSIS
Spectacolul creeaza portretul unei femei, intr-un moment crucial din viata ei: parasirea familiei. Este povestea ultimilor 56 de minute pe care aceasta le petrece la ea in casa, singura, inainte de plecare. N-are nicio remuscare, niciun sentiment de vina, singura ei grija este sa lase totul perfect in urma ei. Dar, pe masura ce incearca sa pregateasca plecarea „perfecta“, lucrurile se complica si ii scapa incetul cu incetul de sub control.
Veti putea urmari aceasta povestea simultan, din doua perspective diferite, cea a teatrului pe de o parte si cea a filmului pe de alta parte.

CONCEPT
Pentru a putea cuprinde universul acestei femei in momentul plecarii, spectacolul îmbina doua modalitati de exprimare diferite: cea cinematografica si cea teatrala.
Partea cinematografica va exprima felul în care femeia se auto priveste din afara, iar teatrul va scoate la suprafata lumea ei interioara.
Vom urmari felul în care cele doua modalitati de exprimare se întrepatrund, se contrazic, se atrag, se ridiculizeaza, altfel spus, suntem curiosi sa aflam cine ne exprima mai potrivit teatrul saul filmul? Mai departe dorim desigur sa aflam cat teatru suporta filmul si invers, cât film este dispus teatru sa suporte?
În orice caz, convingerea noastra este, ca numai acest mariaj, sau aceasta relatie de iubit si amanti dintre film si teatru poate exprima „convietuirea“ simultana dintre lumea exterioara si cea interioara a personajului.
Fie ca am comis un adulter sau nu, aceasta „convietuire“ o ducem cu noi zi de zi, clipa de clipa, prin toate spatiile si momentele unei singure zile. Si e amuzanta, nu?

Peter Kerek – regizor