Deunazi, presedintele s-a pronuntat in favoarea RMGB argumentand faptul ca ” romania nu poate sa stea cu atata avere in pamant”.

Las in urma argumentele culturale si ecologice. Nici la contract si la partea care revine romaniei nu voi face referire. In schimb am sa fac cateva rereri la argumentele economice. Presupunem ca este unul corect sa ca totul este OK [desi am marii dubii].

Atlantica Online  [AO] este unul din MMORPG-urile de succes – un adevarat model de bussines social media [paranteza pt “specialistii” social media din romania – MMORPG= masive multiplayer role playing game  si orice asemenea joc este o forma de social media]. Nu voi face o prezentare a jocului pentru ca am de gand sa fac asta mai tarziu, intr-un alt post.

Si in Atlantica Online, ca in orice alt MMORPG, jucatorii cumpara si vand iteme virtuale. Fie folosind market-ul fie direct trade.

Criza mondiala a afectat si AO pentru simplu motiv ca sunt din ce in ce mai putini jucatori care folosesc ITEM MALL-ul jocului fapt acre a dus la o crestere a preturilor in joc.

Pe forumul AO unii din jucatori au postat cateva sfaturi pentru ceilalti.

” Remember a few weeks before Guan came out, and you wanted to buy my heavenlies. I had almost 2k at that point at an average cost of 7.5 mil. You wanted to buy a few hundred @ 9mil, but I sold the lot later for 15 mil on the market. It’s not really a secret either, and lots of people were stocking up on gold coins and heavenlies. “

 

Facand o paralela intre cele doua economii – economia jocului si cea a romaniei, observam un lucru. Stiind ca aurul este totusi o resursa limitata nu vad de ce l-am exloata IN ACEST moment Rosia Montana. Mai mult. Daca tot se doreste exploatarea, de ce nu am exploata alta mina inchisa: mina Brad din judetul Hunedoara.

PS: daca presedintele nu a inteles ce vrea sa zica jucatorul acela, o sa explic: pe timp de criza pastram resursele. Aurul in cazul nostru. Un elev de clasa a 10-a invata la economie ca atunci cand valoare unui bun creste nu vinzi imediat. Incepi sa vinzi cand, dupa ce atinge un prag maxim, incepe sa scada.

Cred ca daca Basescu se apuca sa joace AO  1-2 ore/zi – tip de cateva luni – va intelege cum functioneaza economia.

 

 

BONUS:

In 2009 basescu era impotriva proiectului. ofc, din ratiuni electorale

Victor Ponta se da la Basescu pe facebook.

http://www.facebook.com/notes/victor-ponta/victor-ponta-cere-clarificari-lui-traian-basescu-privind-proiectul-rosia-montana/165723360168363