Unii ne spun olteni si fac bancuri cu noi. Intr-un fel ne simtitim olteni. Insa prazul nu ne este caractristic gorjenilor. Asa ca bancurile cu olteni nu ma afecteaza. Serban Huidu care este valcean, mi-a spus odata un banc: oltenii au pus un steag pe Parang si oltenilor li se falfaie de bancurile cu olteni. Singura caracteristica majora, comuna cu cei din judetele Olteniei este folosirea perfectului simplu pentru toata actiunile facut in ziua in curs: ma trezii de dimineata, ma spalai, mancai ceva, imi aprinsei o tigara, baui o cafea… vorbii cu unu la telefon si ii zisei ca e narod…

Bomba asta cu regionalizarea a pus romania pe jar. Ungurii nu vor sa renunte la statutul lor si intr-un fel au dreptate. Sunt acolo de cca 1000 de ani. iar in ultimii 20 de ani au dovedit fair play: niciodata nu si-au tradat partenerii de guvernare.

 

De 20 de ani vorbim de descentralizare iar acum nu facem decat sa face o supercentralizare… Sub pretxtul ca  UE ne obliga desi nu e chiar asa. Si, chiar daca ar fi adevarat, nu vad rostul regiunilor de dezvoltare. Se pot construi sosele, autostrazi si la nivel de judet… La nivelul fostelor resedinte de judet vor ramane fuctionarii care vor face ce au facut si pana acum. asadar, unde este economia?

 

Regiuni, concurati sa casigati!

Ce? Nu stim inca ce. e ca in campaniile lui Blogatu si Evomag unde toata lumea participa dar nu se stie premiul…