Biserica si PR-ul

church

In urma cu cativa ani am scris un text pentru o revista care a murit de tanara. Ba era gata sa fie avortata daca nu insistam. Asa a trait pana la varsta de 1 numar. Atat am putut sa ne-o tragem intru noi membrii redectiei. fututi de altii nu am mai avut putetea sa ne-o mai tragem cu condeiul si haritia si astfel Revista (9)noua a subcomat in liniste frateasca…
Imi imaginam in acel text ce s-ar intampla daca Hristos ar reveni pe pamant
pun aici un mic fragment pentru ca nu vreau sa deviez prea mult de la subiect.

church

“…La televizor, o tânara prezentatatoare Cerasela Pîrleaz, prezintã stirile. Buna seara stimaþi telespectatori, întrerupem programul nostru pentru o ºtire de ultimã orã. În ultimul timp în Palestina, un individ numit Isus, încearcã sã implementeze un nou tip de religie. În jurul sau s-au strans deja câteva mii de oameni care il numesc Mesia, ºi cred cã este fiul lui Dumnezeu. Trimisul nostru special la Ierusalim Robert Rãspãndacu se afla acolo pentru a ne da amanunte. Buna seara Robert esti in direct….” (citeste mai departe… )

Sa revin insa la subiect. Primesc zilnic prin email zeci de comunicate de presa si cele mai multe merg in trash, pentru ca nu spun nimic. Din intamplare insa mai citesc cate unul.
Astazi am mers pe un site de comunicate si in categoria “Politica” am dat de acest comunicat.
primul lucru care mi-a sarit in ochia fost faptul ca perioada la care avut loc evenimentul despre care de vorbeste in comunicat este 17-20 Noiembrie!!! Biserica si politica sunt in avans… ( nu ma mira cand deja vad pe google ads reclame cu viitorii candidati).

eh, au gresit mi-am zis. Al doilea lucru: comunicatul este transmis de Protopopiatul Sarmisegetuza. Ce cauta un comunicat la unei institutii bisericesti in categoria “Politica”?
cam tras de par, dar avand in vedere ca era vorba de Bogdan Olteanu si de Parlament am zis treaca mearga.
Insa… insa… in timpul copilariei mele cuvantul lui Dumnezeu era raspandit in biserica!… Astazi, in epoca comunicarii, Biserica a trebuit sa se adapteze noilor metode de comunicare: media, internet si in curand o sa vedem probabil banere prin oras sau pe internet unde o sa citim cu “incantare”:

  • La biserica sfantul Pancratiu din orasul nostru astazi se distribuie GRATIS apa sfintita!”;
  • “La doua iconite cumparate, primeste gratis o iconita!”;
  • ” 30% discount pentru abonament pe viata la biserica noastra”;
  • “asiguram lumanari, si 50 colaci – pentru orice inmormantare!”;
  • “Dusmanii tai nu asteapta, vino sa dai un pomelnic pentru linistea si sanatatea familiei tale!”;
  • “Cu preotul Vasile de la Biserica Mare mergi la sigur in Rai”;
  • “Acatiste ieftine. Aceptam rugaciuni cu textul “sa moara dusmanii mei!!!”;

ma intreb cum va evolua/involua biserica?

ps: ce alte slogan-uri va imaginati?

link: fuckutovarasi