“Bucureştiul în tranziţie” – Concurs de fotografie

Nu am mai descoperit concursuri de ceva timp fie ca mi-a fost lene sa le caut fie ca nu au mai fost. Am furat insa unul de la Moshe & Mordechai si il dau si eu mai departe (desi e mai tarziu, e  de bine pentru moralul natiunii). Decat la pomana PSD de 1 Mai cred ca e mai bine sa promovam concursuri care presupun creatie, inventivitate. Eu am castigat la Radio Infopro acum cativa ani un concurs de genul asta nu mi-au stricat 1200 euro :twisted:
 

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) organizează un concurs de fotografii artistice cu tema „Bucureştiul în tranziţie”. Adresăm participanţilor invitaţia de a surprinde personalitatea unui Bucureşti mai degrabă cald şi uman, paradoxal şi cu un farmec încărcat adesea de umor involuntar. Cele mai valoroase fotografii vor fi incluse în expoziţia „Luna Bucureştiului” organizată în luna septembrie la Praga de Institutul Cultural Român.
Concursul se adresează atât amatorilor, cât şi profesioniştilor. Un juriu de specialitate va acorda următoarele premii:

– PREMIUL I – 1500 euro

– PREMIUL II – 1000 euro

– PREMIUL III – 500 euro

Fotografiile acceptate în concurs vor fi în mod obligatoriu inedite şi exclusiv în format electronic, având următoarele caracteristici:

– format: jpg (fine) sau RAW (în diferitele formate specifice), eventual TIFF.

– dimensiuni: peste 8 megapixeli (nu se acceptă resamplarea fotografiilor mici).

Se acceptă şi fotografii provenind din scanarea clişeelor, la o rezoluţie de 300 dpi, mărite de cel puţin 10 ori (clişee 24-36) sau 6-8 ori (clişee mai mari).
În cazul fotografiilor digitale, MNLR solicită prezenţa EXIF, prin care imaginile se autentifică.
Imaginile vor putea fi expediate pe adresa dan.vatamaniuc@yahoo.com sau dan.vatamaniuc@gmail.com. Ele pot fi de asemenea trimise pe CD sau DVD pe adresa MNLR, B-dul Dacia 12, sector 1, Bucureşti (cu menţiunea – pentru concurs foto). Imaginile trimise vor fi însoţite de un scurt CV şi de datele de contact.
Fiecare participant este acceptat în concurs cu un număr de minim 5 şi maxim 15 fotografii. Data limita de înscriere în concurs este 31 mai a.c. Rezultatele vor fi date publicităţii în data de 15 iunie.
Fotografiile premiate intră în proprietatea MNLR. Celelalte fotografii vor fi deţinute în coproprietate cu autorii pe o durată de 2 ani, orice eventuală tranzacţionare a acestora urmând a face obiectul unui contract separat.