Celebrul Articol 103 si dreptul suveran

In timp ce sorbeam din cafea si ma imbracam sa plec de acasa il aud pe Videanu spunand, ca orice  papagal care isi imita stapanul, ce numirea premierului este dreptul suveran al presedintelui Romaniei.

Am cautat sa vad ce spune Constitutia din 2003:
ARTICOLUL 103

(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta în Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului si a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, în sedinta comuna. Parlamentul acorda încredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Unde scrie de drept suveran domnu’ Videanu? Din cate stiu eu in Constitutia Romaniei nu scrie ca suntem monarhie absolutista. Nici macar despotism Luminat. E drept sa suntem o tentativa de republica semi-semi (parlamentara si prezidentiala) dar pana al dreptul suveran… mai este cale lunga.