Cine beneficiaza de stenogramele SOV?

sorin ovidiu vintu

sorin ovidiu vintuIn postul anterior  dedicat stenogramelor cu  SOV scriam ca ma indoiesc de faptul ca stenogramele sunt aruncate pe piata ca sa distraga romanilor atentia de la problemele reale si ca totul face parte dintr-o strategie pe termen mediu sau lung.

Asadar se naste intrebarea: Cine beneficiaza de stenograme ? Am o teorie. Posibil falsa dar…

Primul la care ne gandim este Traian Basescu.  Normal ca a fost nervos pe Vantu pentru ca s-a dat tare la Ioana Basescu. Ma tem insa ca Basescu nu este singurul care are acces la aceste dosare [presupunand ca are si daca acceptam teoria conform careia ]. Presa nu are acces insa procurorii care ancheteaza cazul au acces. Ei ar avea interesul sa faca scapate in presa franturi de inregistrari de la dosar. Chestia asta se practica si in alte tari cand procurorii au nevoie de sprijinul presei intr-un caz controversat.

Mai sunt insa persoane care au acces la dosare. Avocatii lui SOV si insusi SOV si-a vazut dosarul.

Daca citesti insa stenogramele nu vezi in ele ca s-au facut ilegalitati. Doar ca Vantu si-a tratat angajatii ca pe proprii scalvi. Ca nu da doi bani pe oamenii din online precum Dragos Stanca si Bobby Voicu.  Ii trateaza ca un mic dicatori pe Corina Drgotescu, Doru Buscu si restul angajatilor sai.

Poate sunt paranoic dar cred ca din acest scandal Vantu iese cel mai bine. In momentul in care au fost scapate nume influente din .ro cei online au cam uitat ca in urma cu cateva luni aproape toti   ar fi mancat carne de mogul. Au uitat ca injurau tonomatele si au sarit sa isi apere colegii de breasla. Fapt firesc dealtfel. Arhi este unul, dar nu singurul dintre cei care s-a pozitionat de partea onlineri-lor/bloggerilor atacati. S-a distantat de SOV insa a recunoscut ca si el ar fi facut un biznis cu acesta daca avea ocazia. Sa nu fim farisei. Oricare dintre noi ar fi facut afaceri cu Vantu, Voiculescu sau orice alt mogul.

Asadar, primul care beneficiaza de apariotia stenogramelor este chiar Vantu. Chioar daca ii pica greu la ranza aparitia stenogramelor  pe termen mediu si lung el  area sansa de castiga ceva ce basescu pierde: simpatia maselor.

Vantu avea zeci de posibilitati ca sa faca rost de aceste stenograme. Functionarii de la DNA nu au salarii atat de mari si nu e greu sa faci niste copii pe care le inmanezi lui Vantu si si el face selectia materialelor. Are asadar  si resursele si mijloacele ca sa le faca publice.

Am sa revin cu detalii …