Bila alba: Sfantul Sinod

Nu prea am eu cui sa dau bile albe si pe cine sa laud… insa…astazi am decis  sa dau o Bila alba:  Patriarhiei romane!

Sfantul Sinod avut azi o şedinţa de lucru  (ce ciudat suna termenul pentru o institutie religioasa!)… dar nu asta e important ci faptul ca au cazut de acord ca dracu’ nu are treaba cu pasapoartele biometrice:

Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mânăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul şi ne va ajuta să săvârşim binele.”

[ Citeste aici intreg Comunicatul de presa al Sfantului Sinod ]

Sincer, apreciez gestul de normalitate al patriarhiei Romane. Asta ma face sa cred ca totusi Biserica este condusa de preoti luminati, care realizeaza ca  tehnologia nu are legatura cu necuratul… in legatura cu ceilati  indivizi care tipa de ceva timp cifra 666 si care ne anunta apocalipsa nu am de ce sa ma pronunt. Ei traiesc intr-un anacronism, vechi de cateva secole si nimic nu ii va scoate dn bigotismul lor absurd.

Cred ca atitudinea adoptata astazi de mai marii clerului ortodox din Romania este cea mai potrivita: intelegand realitatile lumii in care traieste Biserica ortodoxa are sanse sa  ramana in topul institutiilor in care romanii au incredere, si, mai ales sa isi pastreze enoriasii si sa stranga in randurile sale oi ratacite precum subsemnatul…

One thought on “Bila alba: Sfantul Sinod

  1. Rational si legal nu este nimic in neregula cu aceste pasapoarte cu cip. Niciun om cu capul pe umeri nu a spus nimic impotriva lor. Acum si biserica a aratat CLAR ca nu este nicio problema cu ele. In aceste conditii, a continua lupta aceasta aberata impotriva lor devine paranoia, nesupunere fata de Ortodoxie, care s-a pronuntat prin cel mai inalt for!

    Fiecare poate avea o parere, dar nu mai poate pretinde ca apara ortdoxia cand biserica s-a exprimat deja.

    Felicitari Parintelui Stoica si Sinodului.

Comments are closed.