Ganduri la vreme de Covid: Ganduri despre UE

ue 2007

Ganduri despre UE

De ani de zile curentul nationalist si antieuropean a crescut in tarile UE.
Bogatii Europei nu l-au luat in seama si si-au vazut mai departe de interesele economice pentru ca la zeul Euro merita sa te inchini!
S-a intamplat Brexit si multi destepti europeni radeau si ii injurau pe britanici ca sunt niste prosti : ce tampitisunt insularii astia! habar nu au ce e bine pentru ei! Noi suntem europeni mult prea destepti nu ca prostii britanici!
Nici macar nu s-au obosit sa vada cine era majoritatea tacauta care schimbate rezultatele votului. Cei ce votasera Leave in majoritate covarsitoare erau muncitori saraci, ignorati de elitele politice si care isi vazusera amenintat status-qupoul de venirea in masa a est-europenilor…

In restul Europei partidele extremiste

au castigat teren de la an la an, de la alegeri la urmatoarele alegeri. In unele tari mai mult in altele mai putin dar diferentele se vedeau in cifre.
Inteligentii europeni au tacut si au dat inainte cu formele lor fara fond.
In special cu ideea aia care sunt atat de frumos pe hartie dar absolut inexitenta in realitate: cea numita Solidaritate Europeana.
Si a fost suficient sa apara o pandemie iar tarile UE sa fie afectate si toata lumea a vazut ca imparatul e gol.
Stiu ca pot fi partinitor pentru ca in mintea unora sunt considerat euro-sceptic dar indoielile mele legate de proiectul european sunt de cca 20 de ani.
Mereu am conniderat ca Europa Unita nu aste un proiect social si culturla ci unul pur economic.
Nu a aparut din nevoia de apropiere a oamenilor din diferite tari ci din calcule economice seci ale companiilor care au vazut oportunitatea de a obtine mai multe venituri.

Incercarea de uniformizare

prin impunerea fortata de a renunta la traditiile nationale (taiatul porcului, de exemplu) creaza tensiuni la nivel micro care insa se raspandesc… ca in virus!
Multiculturalismul este extrem de frumos dar nu cand e impus de la varful piramidei catre baza ei cu forta.
Transformarile in societate daca nu sunt graduale, in decursul a zeci de ani poate a catorva generatiii si nu imediate duc inevitabil la clivaje.

Partidele extremise o sa iasa intarite dupa nenorocirea asta de Coronavirus daca acesti destepti nu fac nimic sa salveze in primul rand oamenii si pun companiile pe primul plan.
Pentru ca pana la urma oamenii voteaza. Si cei mai afectati nu sunt cei cca 10% bogati ci tocmai saracii aia!  Marea masa de votanti care poate schimba asa cum a facut un Marea Brtanie rezultatul voturilor. Ei se vor indrepta spre partidele comuniste si spre cele fasciste daca mai marii europeni Ii vor ignora si de data aceasta.