Manifest 2012 Protestezi? Ai o revendicare? Comenteaza aici!

piata universitatii 2012

piata universitatii 2012In strada oamenii au diverse revendicari. Unii cer eliminarea taxei auto, altii cer oprirea cianurilor la Rosia Montana, altii vor alegeri comasate.

M-am gandit sa fac o centralizare exhausitova a revendicarilor. Voi incepe cu propunerile mele.   Lasati aici in comentarii revendicarile in comentarii:

0- plecarea presedintelui basescu si demisia guvernului boc.

1- Revizuirea Constitutiei –  ARTICOLUL 115 prin care guvernul este abilitat sa emita Ordonante de urgenta. Trebuie specificat in Constitutie in mod clar ca acestea pot fi date doar in situatie de razboi pe teritoriul Romaniei, calamitati sau catastrofe naturale.

2- garantarea  unui parlamentului bicameral, ales pe 4 ani

3- reducerea numarului de parlamentari in raport cu numarul real al populatiei.

4- partidele politice sa elimine/suspende din randurile lor membri cercetati de DNA sau suspectii de acte de coruptie.

5- impozitarea tuturor bisericilor pentru banii obtinuti din comercializarea icoanelor, lumanerilor etc…

6- anularea subventiilor acordate partidelor politice, ONG-urilor sau diverselor culte.

7- adoptarea unei legi care sa permita confiscarea averilor dobandite ilicit si inasprirea pedepselor pentru infractiuni precum: mita, trafic de influenta,

8-  acordarea unei sume de maxim 1000 euro pentru fiecare parlamentar sau membru al guvernului pentru cheituieli-salarii consilieri, sofer, secretara/luna.

9- impozitarea progresiva a veniturilor si averilor astfel  impozitarea averilor si a locuintelor sa se faca conform valorii lor de piata REALE si nu in baza legislatiei de astazi care impoziteaza o locuinta in functie de zona unde este pozitionata. ex:  acum o vila  in afara Bucurestiului este impozitata la fel ca un apartament  in centrul capitalei.

10- investitii masive in infrastructura: cale ferata,  retele de calalizare si apa [unde este nevoie] in satele romanesti,  refacerea retelelor electrice, telefonie si interenet – subteran si nu la suprafata cum sunt acum.

11- anularea subventiilor catre orice fel de companie.

12- posibilitatea ca cetatenii obisnuti sa recupereze TVA si sa ii fie calculata o scadere de impozit pentru investitii facute in locuinta sau propria persoana. Ex: anual, o anumita suma pentru alimentele de baza si imbracaminte  sa fie considerata investitie

13- modificarea legii isolventei astfel incat si persoanele fizice aflate in imposibilitatea de a-si plati ratele catre banca sa se poate pune sub protectia legii.

14 – cresterea accizelor la bauturile alcoolice.

15- inlocuirea unor pedepse usoare cu munca in folosul comunitatii [fie in cadrul unor organizatii neguvernamentale fie in cadrul administratiilor locale]

16- demararea unor programe care sa sprijine copii supradotati sau talentati astfel incat acestia sa ramana in tara;

17-  respect pentru valorile culturale sau sportive ale Romaniei.

18- scaderea din impozit  societatilor comericiale  pe venitul reinvestit care duce la crearea de locuri de munca.

19 – revizuirea contractelor dintre statul roman si investitori [romani sau straini] si anularea in instanta a contractelor nerespectate. (incepand cu Rosia Montana)

 

Deocamdata atat. pe parcurs voi mai  adauga …

 

asadar, comentati  cu propunerile voastre  [indiferent daca doriti legalizarea prostitutiei au a marijuanei ] si distribuiti mai departe

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=Cons-XqvWrM&feature=colike

 

8 thoughts on “Manifest 2012 Protestezi? Ai o revendicare? Comenteaza aici!

 1. Felicitari pentru acest articol. Cineva trebuia sa se apuce sa treaca pe “hartie” aceste idei.

  Sustin toata lista dar mai ales punctul 9 pe care, insa, l-as mai extinde.
  Deasemenea, trebuie sa adaugam:
  – reducerea TVA
  – eliminarea TVA pentru mancare de baza si articole de baza pentru copii
  – asistenta medicala pentru copii gratuita pana la 16 ani
  – impozitare progresiva, asa cum spuneai si tu, si la companii si la persoane fizice, deductibilitate pentru persoane fizice, suma minima neimpozabila (atat la pf cat si pj)
  – modificarea legii cu privire la sponsorizari, acordarea de scutiri de impozit in cazul in care se fac donatii catre institutii de invatamant si institutii medicale
  – sistem informatic unificat (politie, fisc, evidenta populatiei) si accesarea lui online.
  – programe de investitii in agricultura si generare de energie nepoluanta

  Mai sunt si altele, mai completam pe parcurs. Sunt atat de multe incat nu stiu cu care sa incep :)

 2. La partea de infrastructura se pot adauga, si cred ca sunt vitale, construirea rapida, ieftina, sub control financiar, de autostrazi care sa lege toate punctele importante din tara.
  Deasemenea reabilitarea drumurilor nationale existente, modernizarea si extinderea retelelor de transport persoane si de marfuri.
  Invatamantul sa fie reformat astfel incat sa producem oameni specializati pentru domeniile in care Romania ar putea excela: agricultura, industria constructoare de masini, zootehnie etc.
  In invatamant profesorii sa aiba o pregatire relevanta pentru materiile care le predau, si acestia sa fie sustinuti de catre inspectorate. Trebuie creata o lege cu drepturile profesorilor nu numai a elevilor, si chiar sa existe stipulari legale asupra obligatiilor parintilor de educare s propriilor copii. (CACI CE NASTE DIN PISICA SOARECI MANANCA!)

  VA URMA

 3. 4- partidele politice sa elimine/suspende din randurile lor membri cercetati de DNA sau suspectii de acte de coruptie.

  Aici trebuie sa te contrazic. DNA ar trebui sa poata ridica imunitatea in baza unor dovezi absolut incontestabile. Daca lasam sa ia partidul decizia iar ne trezim cu o laba trista de conducatori. In rest e foarte bine. Ioane daca te hotarasti sa candidezi ai votul meu :D

 4. Din pacate se intampla lucruri mai grave. Americanii vor sa introduca cenzura pe internet. Adio filme gratuite :-)

 5. Unionismului suporterilor
  (sau ce are sula cu prefectura)

  În Bucureşti se protestează! Încă! Lumea e necăjită, e speriată, unora le e foame, alţii nu vor ca animalele, în special câinii, să fie eutanasiaţi, ba chiar ar vrea cu căruţa pin capitală sau măcar pe drumurile europene…E dreptul fiecăruia să-şi aleagă „domeniul” şi registrul în care protestează.
  Este, totuşi, un fapt mai greu de înţeles chiar şi pentru cunoscătorii întru ale protestelor, darămite pentru neiniţiaţi…
  De când a început freamătul în Piaţa Universităţii, la Fântână, sprijinind chioşcul de Fornetti sau căţărat pe o umilă florărie verde, un grup de tineri agită un steag al Republicii Moldova, trag de un banner cu „Basarabia e România”, împart flayere cu „Obiectiv Basarabia”.
  Care ar fi revendicările lor şi legătura cu protestatarii antisistem ticăloşit? Ce nemulţumiri au unioniştii noştri?
  O scurtă căutare pe „google” pare că lămureşte problema.
  Ei sunt reprezentanţii Platformei Civice „Acţiunea 2012” care încearcă să facă dreptate. Adică, „ceea ce ne-a fost luat în mod nedrept să revină acasă prin unirea Republicii Moldova cu România”. Un proiect îndrăzneţ, lăudabil atâta timp cât nu reîncepem să mâzgălim pereţii clădirilor, drumurile şi podurile cu „Basarabia, pământ românesc”, adică ceea ce făcea „Noii Golani” cu foarte puţin timp în urmă.
  Şi totuşi, o căutare mai atentă, intrigă şi dezamăgeşte!
  Liderul „Acţiunea 2012” se cheamă George Simion şi e din gaşca „Noii Golani”, cochetează cu „Noua Dreaptă” şi are un magazin reprezentativ pentru pacea şi prietenia între popoare -„Hooligans”.
  Militează deschis pentru unire, are un discurs coerent, frumos desenat, organizează şcoli de românism, dezbateri publice, se împrieteneşte cu oameni politici de dincolo de Prut, ar vrea să-şi facă şi un partid…..
  Dar care e legătura dintre toate aceste idealuri şi Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia manifestărilor sportive? Răspunsul l-ar putea da tot George Simion, un neînfricat luptător pentru orice cauză, mânat acum de nobilul ţel al unirii….galeriilor de fotbal, pentru care vrea libertatea de a face orice pe stadioane, să rupă scaune, să intre cu torţe şi bannere obscene, să bată jucătorii când au ei chef, primind, cel mult, o bătaie cu arătătorul în obraz de la forţele de ordine.
  George Simion a abandonat ideea unirii Republicii Moldova cu România în favoarea înfrăţirii câinilor roşii cu ultraşi stelişti, sidexploziştii gălăţeni, şepcile roşii clujene etc.
  Le-a făcut Asociaţia Suporterilor Români. I-a chemat în piaţă. Le-a insuflat dragostea de unire! I-a împăcat! Le-a dat steguleţe şi bannere cu „Basarabia e România” şi le-a zis să nu dea cu pietre! Unii poate l-au ascultat, restul i-a adunat de pe la secţiile de poliţie!
  Treabă grea! Aşteptăm returul, când stadioanele se vor umple de bannere cu Basarabia şi suporterii vor încerca să facă poduri de flori pentru jucători! Ce lider adevărat!
  Sau, poate, doar exersează pentru Marea Unire?
  Unde urmărim subiectul, pe Romanian Global News sau Gazeta Sporturilor?

  1. OK. Poti protesta in orice “limba”. Da’ pentru Unire, nu vad rostul! Pai, nu ne europenizam, nu ne globalizam? Mai lasa-ti-le incolo de concepte perimate, unire, RGN Press, Eugen Popescu care nu vrea decat sa fie si el o data macar, ales deputat, senator, orice. Protestati, domnilor, poate cade guvernul! Pardon, tocmai a cazut! pai, atunci, ce mai ramane. Sa protestam! Apropo, Dave, nu esti tu suporterul ala cu harta Romaniei Mari tatuata pe spate?

Comments are closed.