Concursul Jurnalistic: Campania Pentru diversitate. Impotriva discriminarii, 2009

euro

euro500aConcursul îi premiază pe jurnaliştii din presa scrisă sau online din UE care, prin munca lor, contribuie la o mai bună înţelegere din partea opiniei publice a beneficiilor diversităţii şi a luptei împotriva discriminării.
Concursul se adresează jurnaliştilor care scriu despre probleme de discriminare pe motive de rasă sau origine etnică, religie sau convingeri, vârstă, sex, handicap şi orientare sexuală. Toate articolele trebuie să fi fost publicate în presa scrisă sau online şi biroul principal de redacţie al publicaţiei respective trebuie să fie situat în unul din cele 27 de state membre ale UE.
Campania se desfăşoară în toate cele 27 de state membre ale UE pentru a spori gradul de conştientizare privind discriminarea şi legislaţia existentă de combatere a acesteia, precum şi pentru a promova beneficiile diversităţii.
Jurnaliştii din presa scrisă şi online din cele 27 de state membre sunt invitaţi să participe. Articolele trimise trebuie să fi fost publicate în presa scrisă sau online între 1 noiembrie 2008 şi 31 august 2009.
Biroul principal de redacţie al publicaţiei în care a apărut articolul trebuie să fie situat în unul din cele 27 de state membre ale UE.
Articolele pot fi trimise în una din cele 23 de limbi oficiale ale UE şi trebuie să conţină minim 3 800 de caractere cu spaţii incluse. Se recomandă ca articolele să nu depăşească 50 000 de caractere cu spaţii incluse.

Premii europene
Câştigătorul concursului european, precum şi următorii doi clasaţi, vor primi premii în valoare de 4 500 €, 3 000 € şi, respectiv, 2 000 €.
În cadrul Premiului special pentru articole despre discriminare şi sărăcie, câştigătorul concursului european va primi un premiu în valoare de 2 500 €.
În loc să beneficieze de premiu, câştigătorii au de asemenea posibilitatea de a dona suma corespunzătoare premiului unei ONG active în orice domeniu legat de discriminare.

Premii naţionale
Câştigătorii celor 27 de concursuri naţionale vor primi un premiu în valoare de 600 €.

Câştigătorii naţionali ai Premiului special pentru lucrări despre discriminare şi sărăcie vor primi fiecare un premiu în valoare de 400 €.

Procedura de înscriere
Data limită pentru înscrierea articolelor este ora 12.00 (la amiază), 31 august 2009.

[sursa]

2 thoughts on “Concursul Jurnalistic: Campania Pentru diversitate. Impotriva discriminarii, 2009

  1. Eu inteleg, suna frumos, dar… cand ma gandesc la tigani primul lucru care imi vine in minte se refera la furt, cum fura ei. Stiu, am si eu exemple multe intre apropiatii mei care nu se inscriu in acest tipar.

  2. Ciolanuys, WB. din pacate cam asta e primul gand care ne vine in cap. insa e bine cand constientizezi ca generalizezi si ca nu ai 100% dreptate

Comments are closed.