Cum le-a tras, inca o data, Basescu presul USL-isilor

ardeiul s a acrit

Imbatati de semi-succesul de la referendum, sau nauciti de semi-esec, daca vreti, uselistii au purces in campania care e pe cale sa te termine cu surle si trambite, Au anuntat supermegaultragiga masuri care vor salva romania de PDL/ARD. Numai ca basescu le-a tras presul de sub picioare.

In 2004 Basescu a avut un slogan inteligent: ARDE-I un DA. Si un ardeias langa slogan.

ardeiul s a acrit
ARD s-a vrut o relansare a vechilui succes dar la doar 1 saptamana Basescu s-a prins ca fara el PDL se duce la vale rau. Asa ca a iesit [asa cum ii sugerase lui Blaga,  pe firul scurt apasand tasta 3, sa il roage].

Si a inceput atacurile:

” nu il pun pe Ponta premier” a lasat sa se inteleaga. “e un pisoi: miau! miau!”… etc.

Si astfel la fiecare aparitie la TV comunicatorii USL nu au reusit sa prezinte nicio masura din cele 100 care circula pe internet.

Obiectivul lui basescu este clar: scaderea cat mai mult din procentele USL. Cum face asta: descurajand populatia sa mearga la vot.  O prezenta scazuta la vot avantajaza partidele mici – iar PD-L este acum un partid mic.  Atat el cat si PDL nu fac decat sa  sugereze ca Ponta nu o sa fie premier, fapt care ii va face pe cei mai multi alegatori sa renunte la ideea de a se prezenta la vot. Un sondaj prezentat ieri de Romania TV arata ca  53% din romani se asteapta la o criza politica dupa alegerile de duminica. Ori aceasta convingere ii va face pe multi sa stea acasa.

Iesind in prim plan basescu  cui aceasta idee simpla a denaturat  agenda USL si i-a obligat la defensiva. PR-ul USL s-a muscat-o.

Cu sau fara buna stiinta, nu a instruit deloc comunicatorii sa nu cada in capcanele intinse de opozitie sau de presa.

Astfel, USL a aparut obsedata de 2 teme: Ponta premier si a treia suspendare a lui Basescu.

pana la urma, schemele cele mai simple sunt cele mai eficace. basescu si-a jucat cartile iar USL nu a fost in stare sa pluseze. mai mult, a jucat pe neve.

PS: nu ma duc sa votez. nu merita USL sa dau 2,5 mil lei vechi – un drum cu trenul sau microbuzul dus-intors pt ca ei sa ajunga la putere. In plus, in vara au cedat presiunilor UE si desi m-am dus cu draga inima sa il suspend pe basescu, ei nu au fost capabil sa isi aduca electoratul la vot.