12 biblioteci judetene in cadrul primei runde de proiecte din Programul National Biblionet

politica2008-1In prima runda de selectie pentru Biblionet aproape 5 milioane de romani vor avea acces la servicii de internet gratuite in 12 biblioteci judetene si 240 biblioteci locale, care vor beneficia de donatii constand in computere si software, dar si de cursuri de formare profesionala pentru bibliotecari. Acestea vor fi disponibile in biblioteci in cursul lunii noiembrie anul acesta, urmand ca din anul viitor sa se adauge alte judete si biblioteci.
Procesul de selectie a demonstrat atat dorinta bibliotecarilor de a participa la program, cat si angajamentul administratiilor publice locale de a sprijini acest efort de schimbare a intregii comunitati.
In aceasta faza a programului au completat aplicatii on-line un numar de 31 de biblioteci judetene si 714 biblioteci locale. In urma unei evaluari preliminare, reprezentantii Fundatiei IREX au efectuat vizite pe teren, iar un comitet de evaluare independent a finalizat selectia. Comitetul a fost compus din reprezentanti ai Asociatiei Comunelor din Romania, Centrul International pentru Intreprinderi Private (CIPE) Romania, Microsoft Romania, Corpul Pacii Romania, World Vision Romania, Asociatia Pro Democratia si Camera de Comert Americana.

Sursa: [irex.ro]