Alta schimbare la fata a lui Vadim ?

Intalnirea de la Cotroceni dintre Basescu si liderii partidelor politice.
Se discuta situatia din Georgia, raportul negativa al Comisiei Europene, numirea unui nou procuror sef la DNA si despre inundatii….

In timp ce restul, adica” elsaloanele trei” ale partidelor, dezbateau cu sarg soarta tarii Vadim a iesit primul de la intalnire si a vorbit presei.
Astfel a luat fata tututor politicienilor. Si-a spus primul punctul de vedere. In timp ce toata prea astepta declaratii Vadim a vorbit…
Insa nu in stilul sau carcateristit. De data aasta Vadim a fost elegant. Fara jiginiri, fara atacuri la persoana. Despre Basescu a spus: “distinsa noastra gazda presedintele Basescu“.
Aceasi atitudine a avut-o si fata de Adrian Nastase despre care a afirmat ca este un politician important al Romaniei… si chiar despre Emil Constantinescu fostul presedinte al Romaniei (remember scandalul Rona Hartner).

Imi aduc aminte de ascensiunea fulminanta a lui Vadim in 2000 cand a ajuns, pe un mesaj justitiar si cu sprjinul probabil al PSD, in turul doi.
In 2004, tribunul a incercat o schimbare in forta la fata. A renuntat la mesajul antisemit. A mers la Aushchvitz chiar! Nu pentru ca il credea inutuil ci pentru ca a spereat ca in acest mod va obtinere recunoasterea comunitatii europene… Toate acestea nu au durat insa mult si Vadim a revenit la vechiul sau stil.
Iata insa ca ascensiunea PNG s-a facut in detrimentul PRM-ului. Ceea ce afirma Gigi Becali in 2004 se adevereste: PRM va dispare dupa scena politica. Membrii marcanti parasesc PRM si merg la alte partide. Echilibrarea scenei politice la alegerile pentru Parlamentul European confirmate la alegerile locale, nu prea mai dau sanse partidelor mici.
In 2000 Corneliu Vadim Tudor a iesit castigator cu ajutorul televiziunii. Intre 1006 si 2000 a fost prezent pe sticla indiferent de ceea ce spunea. Mesajul sau anticoruptie mergea la inima oamenilor… se pare ca, acum in 2008, presedintele PRM si-a adus aminte ca televiziunea este o mare putere. Si cum mesajele sale nu au mai fost prezente in ultimii ani pe ecrane a fost nevoit sa paraseasca sala de discutii (retineti: nu este genul sau. Vadim, indiferent de ce se spune este un individ bataios, si nu paraseste o dezbatere). A fost fortat sa apara si si-a atins scopul: mesajul sau a fost preluat primul de toate televiziunile si reluat apoi si in celelate jurnale de stiri.

Vadim pierde teren si m-am intrebat de ce un om inteligent ca el (btw: cautati poeziile lui) poate sa spuna atatea gogomanii si sa faca atatea greseli in politica.
Presupun ca datorita caracterului sau coleric. Insa, cred ca este un om usor influentabil .Vanitos. A pastrat langa el numai oameni care l-au laudat, l-au mintit si care l-au parasit cand au gasit o oportunitate, altii au fost dati afara de el insa… raul era deja facut.

Vadim mai are o sansa, un canal de comunicare prea putin exploatat de politicienii romani: internetul. O campanie pe internet, bine tintita ii poate asigura pragul de 5% necesar urmatorilor 4 ani pentru reconstructia PRM (indiferend ce forma va lua aceasta: fuziune cu alt partid, crearea unei aliante sau atragerea membrilor vechi).

Sincer il prefer pe Vadim in afara politicii. Il vad conducand un grup de intelectuali, un fel de Know-How care sa produca analize sociale, economice, politice. Un grup care polemizeaza cu alti intelectuali. Este de neegalat in a polemiza.
Daca renunta la jigniri, si va verifica din mai multe surse informatiile pe care le primeste (a foist intoxicat de multi cu asa zise abuzuri pe care le-a publicat) va intra in mod cert in cartile de istorie ca o figura importanta a vietii sociale si politice a Romaniei.

PS: am intels ca una din fiicele sale a implinit 18 ani. Sa ii traiasca. Copii nu au nici o vina pentru greselile parintilor…

John McGogoo aKa johnnyKid