Pixelu’ albastru (guestpost de Emanuel-Bogdan Bobic)

emanuel bobic

Poa’ sa apara ce inregistrari vreti despre #rezist. Filme, documente, marturii in direct, spovedanii, tot ce va doriti.

Nu se va intampla nimic!

Acum 9 ani de zile milioane de cetateni au votat pentru cea cea mai inalta functie in stat un individ care fusese filmat pocnind un copil. Derbedeul s-a justificat (invinovatindu-se de fapt) spunand: “A spus copilul ceva, a vorbit urât?”, mai apoi a jurat pe Biblie ca “Nu l-am lovit nici în plex, nici cu pumnul în faţă”. Indiferent de asa-zisul vot tip mitraliera de prin ambasade, indiscutabil au fost milioane de cetateni carora li s-a parut in regula lovirea unui copil de catre presedintele Romaniei. Au vrut sa creada propaganda “pixelu’ albastru”. Asa ca l-au votat fara sa clipeasca. La fel, fara emotii sau regrete, haimanaua a fost sustinuta cu multa harnicie de catre intelectualii “dreptaci” timp de inca cinci ani de zile.

Protocoalele dintre SRI si institutiile ce reprezinta justitia (ICCJ, PG, DNA, IJ, CSM, etc) sunt grozavii la aflarea carora nu s-a clintit niciun #rezist, nici macar pentru o secunda, cu toate ca #rezistii cica denunta “asaltul asupra justitiei”. Avem aceiasi reactie ca acum 9 ani de zile. Propaganda este aceiasi, doar ca “pixelu’ albastru” s-a transformat in “Muie PSD”! In rest, avem aceiasi intelectuali “dreptaci”, aceiasi reactie ca si atunci, aceiasi sustinere plin a de ravna, acum dedicata muii.

Asa ca indiferent ce marturii vor aparea despre #rezist, daca vor mai aparea, nu se va inampla nimic! Vor fi “pixelu’ albastru”! Pentru simplu motiv ca, pentru multi dintre noi, statul de drept si libertatile individuale reprezinta de fapt o povara!