Cum plm suntem atat de prosti?

so… asta ca sa nu zic “deci”. Ma tot uit si ma minunez cum gramada asta de douajdoua de milioane sta si inghite toate vrajelile pe care le indruga tentativele de lideri, elite sau cum mama dracu’ vreti sa le spuneti. Ani la rand a fi pro occidental insema in mod automat sa fi promaghiar… pt multi dintre ei lucrurile nu s-au schimbat.

Vecinul nostru Ungaria nu a scapat niciodata ocazia sa tipe despre incalcarea drepturilor minoritatii maghiare in romania, insa a tacut chitic cand venea vorba despre maghiarizarea romanilor de la ei din sat stat, si, mai mult chiar a celor din Covasna, Harghita si Mures.

De cativa ani a aparut o alta gaselnita: UE. Nastase s-a batut cu caramida in piept pt ca a reusit incheierea capitolelor de negociere cu UE insa doar cativa au scapat porumbelul si au spus ca de fapt nu s-a negociat nimic. A semnat ca primaru’ hartoagele pe care i le-au trantit in fata jemkeri de la UE. Multe categorii sociale vor fi defavorizate de intrarea noastra in UE insa cel mai mult vor avea de suferit datorita impotentei politice ale dobitocilor de la guvernare o categorie sociala ignorata de toata tagma politica din romania: taranii.

De fapt bolovanii din Parlament isi amintesc de tarani din 4 in 4 ani: atunci cand trebuie sa cerseasca voturi… Cioran spunea ca a cunoscut Raiul in satul natal, Blaga lauda si el prin scrierile sale tenacitatea taranului roman. de curand cativa straini care traiesc aici si cunosc bine realitatile au deplans soarta taranului roman.
Reaparitia CAP-urilor, pentru ca fermele pe care intentioneaza sa le construiasca UE sunt vechile CAP-uri, ii va obliga la disparitie pe taranii romani … ii va impinge sa se mute in alte locuri… vitrege. In general taranul roman munceste pt a se hranii el si familia lui si destul de rar pentru a vinde cate ceva. Ma intreb de ce draq l-au mai dat pe ceausescu jos si de ce au mai facut simulacrul ala de impropieterire daca la nici 20 de ani taranilor le va fi iarasi furat pamantul.

In brand-ul de tara nu s-a luat in calcul nici pt o clipa tuica romanesca dar si-au propus sa o desfiinteze prin acceptarea unor norme straine de natura taranului roman. Imi pare penibila ideea de a electrocuta porcul. Imi e sila de rosiile crescute artificial in rumegus. Altii se bat pt legumele noastre, printre putinele daca nu chiar singurele produse ecologic in Europa, iar noi ne bagam pula in ea de traditie, de valori, de cutume… cum plm nu se gandesc la faptul ca odata intrati in UE grabim disparitia noastra ca natiune.?

Ne-am pierdut demnitatea atunci cand am importat cu viteza luminii tot felul de obiceiuri si modele occidentale. Asa cum am uitat de Dragobete vom uita si de Martisor iar Sf Valentin va acapara marea masa de consumatori…si… ma intreb:

cum pula mea sa ma mai duc la vot?… cum sa mai cred in vrajelile ieftine pe care le toarna toata ziua la teve politicienii… cum pula mea sa cred ca milioanele de euroi care or sa intr dupa 2007 in romania vor fi in beneficiul taranului roman… cand pentru ca acesta sa aibe acces la apa curenta, gaze si canalizare (aceastea este destinatia acolo bani) el trebuie sa treaca Ignatul in cartea de istorie…

Cum plm sa nu ma intreb, citandu-l pe Bitza: suntem un neam de idioti??? Si ma intrebati de ce ma pis pe natia asta numita “romani” care pt o bucatia de ciolan sunt in stare sa isi vanda viitorul … al lor si al copiilor lor… si sa isi renege stramosii…?

John McGogoo

One thought on “Cum plm suntem atat de prosti?

Comments are closed.