Curs POSDRU gratuit, management cu aplicatii….

euro

euroLa spargerea unei banci, participa doi spargatori. Primul striga: „Nu misca nimeni! ?ineti cont: banii sunt ai altora, viata este a voastra.” Toata lumea din banca s-a întins pe podea, în liniste.
Asta se numeste „Schimbarea Modului de Gîndire –”Schimbarea modului conventional de gîndire”.

O tipa se întinde provocator pe masa din fata ei, încercînd sa atraga atentia. Spargatorul i se adreseaza: „Va rugam sa fiti civilizata! Acesta este un jaf, nu un viol!”
Asta se numeste „Profesionalism – Concentreaza-te doar pe ceea ce stii sa faci”.

Cînd s-au întors de la seif, spargatorul cel tînar (cu studii MBA) i-a spus hotului mai batrîn (care avea doar studii primare) „Hai sa numaram cîti bani am furat!”. Hotul batrîn, indignat îi raspunde: „ De ce sa pierdem noi atîta timp si sa ne prinda, cînd putem sa aflam diseara, de la stiri, cîti bani lipsesc din banca.”
Asta se numeste „Experienta –> În zilele noastre experienta este mult mai importanta decît calificarile de pe hîrtie de la cursurile POSDRU”.

Imediat dupa ce hotii au parasit banca, directorul i-a ordonat casierului sa cheme repede politia. Casierul dupa ce se gîndi o secunda îi raspunse: „Domnule Director, nu e mai bine sa punem 5 mil de € deoparte si sa spunem ca i-au furat hotii?”
Asta se numeste „TRASFORMAREA AMENINTARILOR ÎN OPORTUNITATI –> a întoarce o situatie defavorabila în avantajul tau”.

Casierul zîmbind: „Ar fi minunat sa avem cîte o spargere în fiecare luna!”
Asta se numeste „Oportunitate –> Fericirea este cea mai importanta.

Seara la stiri se anunta ca doi hoti au intrat într-o banca si au dat o spargere de 100 mil. €.
Hotii au început sa numere banii de mai multe ori si nu le ieseau decît 20 de milioane. Furiosi au început sa înjure: „# € @ &, noi am facut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viata si directorul s-a ales cu 80 de mil, cît ai bate din palme?!?
Asta se numeste „Stiinta manageriala –> Cunoasterea este mai valoroasa decât aurul!

Directorul bancii este fericit si zîmbitor, ca pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus ca i-au iesit si cîteva milioane bune bani de buzunar. Iar banca este pe profit.
Asta se numeste „Arta managementului –> Curajul de a-ti asuma riscuri!