Dupa 30 de ani de asteptare, fanii lui Tolkien sunt rasplatiti!

Editura RAO publica in luna octombrie romanul Copiii lui Hurin, de J.R.R. Tolkien.
Lansat postum, la o distanta de 30 de ani de la ultimul mare succes al scriitorului britanic, Copiii lui Hurin prezinta lumea de dinaintea Fratiei Inelului.
La 89 de ani de cand a inceput sa o scrie si la 34 de ani de la moartea autorului a aparut pe piata o noua carte a lui J.R.R Tolkien. Editor a fost nimeni altul decat fiul acestuia, Christopher Tolkien. La acest titlu, alcatuit din fragmente scrise de tatal sau si nefinalizate, Christopher Tolkien a lucrat vreme de 30 de ani.
Volumul este ilustrat de Alan Lee, artist care a primit Premiul Oscar pentru contributia lui la grafica filmului Intoarcerea regelui.

 

Romanul Copiii lui Hurin incepe cu lupta dintre Morgoth, Stapanul Intunericului, si o armata de oameni si elfi. Oamenii sunt invinsi, iar Morgoth il ia ca prizonier pe Hurin. Pentru ca acesta nu se supune vointei Stapanului Intunericului, ii sunt blestemati copiii. In carte se regasesc toate marcile Tolkien pe care le asteapta fanii acestuia: elfi, vulturi, orci, sabii care stralucesc sau dragoni care scuipa foc. Nu lipsesc teme precum eterna confruntare dintre bine si rau, prieteniile fara moarte sau dragostea interzisa.

John Ronald Reuel Tolkien s-a nascut la 3 ianuarie 1892. Pe langa stralucita lui cariera academica, Tolkien este cunoscut mai ales datorita trilogiei sale Stapanul Inelelor sau a romanului Hobbitul, iar acestea sunt doar cateva dintre operele lui de referinta.
Cartile lui au fost traduse in peste 40 de limbi si s-au vandut in intreaga lume in milioane de exemplare.
J.R.R. Tolkien a murit in 1973, la venerabila varsta de 81 de ani.
 sursa: www.rao.ro