Editorialele de luni [2]
Seria editorialelor de luni continua cu episodul doi.
Dan Pavel scrie in Ziua un editorial intitulat AMR 35/49 – Sfarsitul lumii (anormale) din care citam:
De cativa ani, Romania traieste un cosmar politic, iar cauza nu mai e partidul lui Iliescu. Naivi, am crezut ca sursa tuturor relelor era FSN/PDSR/PSD. Nici Iliescu, nici partidul lui nu mai sunt la putere, dar noua tot rau ne merge. O sa scapam si de partidul lui Basescu, de Basescu insusi, si o sa vedeti ca nu s-a terminat cosmarul!
In Cotidianul, Cornel Nistorescu vorbeste despre Patologia puterii:
Ar fi trebuit să ne pregătim pentru o asemenea situaţie. Împrejurările în care preşedintele ne-a arătat că puterea sa este mai importantă chiar decât ţara pe care o conduce au fost numeroase.
In Jurnalul National, Ion Cristoiu face o comparatie intre Coalitia din casa lui Mazar Pasa de la 1875 si coalitia de la Grivco:
În perspectiva scrutinului prezidenţial, Coaliţia de la Grivco a produs primul său moment electoral dintr-o campanie care se anunţă unică în perioada postdecembristă: trei candidaţi care ar trebui să se lupte între ei pentru a intra în turul al doilea – Mircea Geoană, Crin Antonescu, Kelemen Hunor – s-au aliat împotriva altui candidat: Traian Băsescu.
In Evenimentul Zilei, Mircea Mihăieş afirma intr-un alt editorial – Parlamentul joacă şi pierde:
„Oricine ar fi preşedinte – fie impulsivul Băsescu, fie «prostănacul» Geoană, fie «delicatul» Antonescu – nu ar ezita să dizolve parlamentul, dacă prin asta ar avea şansa de a obţine voturi pentru propriul partid”.
Al cui e Klaus Johannis? pune aceasta intrebarea pe ziare.com Constantin Racaru
Victor Roncea scrie in Curentul despre Tanti Meir : Nati Meir se retrage, vine în schimb Nati Elan Schwarţenberg
Nati Meir a zguduit recent scena politică romånească anunţånd că se retrage din cursa pentru preşedinţie, deşi campania sa electorală condusă de iscusita piarizdă Monica Columbeanu ajunsese la un nivel de notorietate fără precedent.
Alecu Racoviceanu in Gardianul are un editorial incitatnt: 4 adevaruri nespuse despre arhiva DGIPI:
Din cauza unui show de televiziune si a unei conferinte de presa, arhiva DGIPI a devenit subiect de speculatii. Auzi politicieni vorbind despre ea ca despre o veche prietena din scoala, ziaristi care nu au pasit in viata lor dincolo de mocheta biroului de presa, gospodine care au ramas in studiouri dupa ce s-a terminat „Nora pentru Mama“, toata lumea pare sa se priceapa la chestia asta.