Editorialele de Luni[7]

ziar

ziar

 • Adevarul: Ovidiu Nahoi -Roşia Montană: ne pasă?
 • „Vreau pornirea proiectului Roşia Montană cât mai curând posibil!”, declara ministrul Economiei, Adriean Videanu, în euforia câştigării alegerilor de către Traian Băsescu. Aceste cuvinte ar fi trebuit să dea fiori naţiunii mai ceva decât flacăra violetă a lui Mircea Geoană. Fiind vorba însă despre un lucru important, şi nu de o telenovelă de doi bani, nu s-a întâmplat. Acesta-i obiceiul pământului.

 • EVZ: Mircea Mihaies – Condamnaţi la pragmatism
 • Privim bătălia turbată pentru putere în interioul PSD de parc-ar fi propria noastră bătălie. Într-un fel, chiar este. Un partid atât de puternic înfipt în inima socială a ţării, cu o vastă reţea de relaţii, complicităţi şi interese în administraţie, capabil să joace pe degete lideri sindicali şi să cumpere conştiinţe reprezintă întotdeauna un motiv de nelinişte.

 • Romania LIbera: Sabina fati: Jocul pentru Basarabia: sah sau poker?
 • Traian Basescu a vrut sa-i convinga ieri pe ambasadorii straini acreditati la Bucuresti ca Basarabia e romaneasca si ca pe termen lung acest lucru va trebui pus in opera. Demonstratia presedintelui pleaca de la Basarab I, de unde isi trage denumirea fosta provincie istorica. Basarab, scris in cronici si Basaraba, inseamna in turca veche “stapanitor”, iar presedintele ar vrea sa pregateasca terenul pentru trecerea de la Republica Moldova la Basarabia

 • gandul: Lelia Munteanu: Hold-up moldovinesc
 • “Ni-no, ni-no, ni-no… marş… bufff… zdrang”! Aţi urmărit maşina poliţiei care vine la locul faptei, cu girofarurile în funcţiune. E cât p-aci să calce un maidanez, nu-i ţin frânele, se opreşte direct în geam.

  – Şi gâlşiavî? Şi-i zarva asta? Prezentaţ birou’ populaţiei la control!…

 • Curentul: Georce Roncea -„Jos Iliescu!“ – noul hit al PSD
 • Nici n-a început bine 2010 şi s-a şi împlinit o parte din profeţia bătrânului bolşevic Silviu Brucan, cel care a fixat un termen de 20 de ani trezirii poporului fesenist – masa de „stupid people“ care l-au votat şi susţinut pe Ion Iliescu.
  La îndobitocirea la care au fost supuşi românii atâta timp, nu trebuia să fii profet ca să-ţi dai seama că trebuie să treacă vreo câteva generaţii până ce va începe a pâlpâi o luminiţă firavă în creierele abrutizate ale milioanelor de bieţi cretini hipnotizaţi de „cârpa kaghebistă“ – Tataia Ilici.

 • Jurnalul National: Adrian Vasilescu Deşi Trinidad Tobago ne-a luat-o înainte…
 • Un document important, de acum câteva zile, a făcut prea puţină vâlvă. Deşi analiza 179 de ţări, pe care le-a inclus într-un top al libertăţilor economice, României revenindu-i locul 63. Locul ne onorează. Mai cu seamă că, în 2004, primul nostru an în NATO, eram pe locul 129. Cu mult în urma vecinelor noastre: Cehia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Bulgaria. Şi era normal să ne întrebăm: oare a fost o judecată dreaptă? După o citire cu atenţie a documentului, de la cap la coadă, cu nenumăratele lui tabele şi comentarii, era greu să-i găseşti hibe. Analizele erau riguroase.

 • Ziarul Financiar: Alexandru Anghel – Balanta comerciala in auto trece pe plus
 • Prabusirea vanzarilor de autovehicule noi pe plan local si explozia exporturilor Automobile Dacia au transformat in 2009 Romania in exportator net in sectorul auto, cu un sfert de milion de automobile vandute in afara granitelor tarii.

  In cursul anului trecut vanzarile de autovehicule noi importate in Romania s-au diminuat cu aproape 55%, la aproape 106.000 de unitati, in timp ce exporturile Dacia s-au apreciat in aceeasi proportie, la mai mult de 258.000 de unitati.

 • Deutche Welle: Horaţiu Pepine – PD-L şi limitele reformării sale
 • PD-L ar trebui mai întîi să depăşească stadiul de stupoare pe care îl încearcă cînd vine vorba de idei şi doctrine politice şi mai ales să depăşească faza unei politici guvernate exclusiv de legea eficacităţii electorale. Un partid fără doctrină este capabil să propună astăzi impozitul unic şi liberalizarea Codului muncii, iar mîine să militeze pentru creşterea pensiilor şi salariilor sau pentru majorarea salariului minim pe economie.

One thought on “Editorialele de Luni[7]

Comments are closed.