Finantari: Competitia Soros – Romanian Fellows – ONG

Fundatia Soros Romania (FSR) a lansat pe, 7 septembrie 2009, competitia Soros – Romanian Fellows – ONG. In cadrul acestei competitii, FSR va acorda doua granturi, in valoare de maximum 20.000 USD fiecare, pentru proiecte dezvoltate de absolventi de studii in strainatate care doresc sa se implice in sectorul ONG din Romania.

Competitia face parte din programul Open Society Fellows Romania: programul pentru absolventi. Acesta este dedicat in principal celor peste 1000 de absolventi ai programelor de burse universitare, post-universitare si de cercetare, acordate de FSR in perioada 1997 – 2005, dar a evoluat spre includerea printre beneficiari si a absolventilor altor programe de studii in strainatate.

Programul continua, astfel, demersurile initiate in anii anteriori, destinate in egala masura crearii unei comunitati de absolventi si a unui climat de colaborare intre acestia, cat si valorificarii cunostintelor dobandite prin studiile in strainatate in beneficiul societatii civile si al institutiilor publice cheie din Romania.

Activitati finantate:

Programul va finanta proiecte care pornesc de la colaborarea absolventilor de studii in strainatate din organizatii diferite. Programul Open Society Fellows doreste sa incurajeze crearea de retele intre organizatii neguvernamentale din Romania, prin reteaua de absolventi de studii in strainatate care activeaza in interiorul organizatiilor respective.

Criterii de eligibiltate:

Sunt eligibile proiecte de actualitate pentru societatea romaneasca, la care contribuie cel putin doua organizatii neguvernamentale, in parteneriat.

O conditie obligatorie este ca fiecare dintre organizatiile participante sa aiba cel putin un angajat absolvent de studii in strainatate, care va face parte din echipa de implementare a proiectului.

Vor avea intaietate organizatiile care nu au mai beneficiat in anii anteriori de finantare in cadrul acestui program. Dorim sa incurajam participarii a cat mai multor organizatii non-guvernamentale si absolventi de studii in strainatate.

Termenul de depunere a aplicatiilor:

Aplicatiile pentru Competitia Soros – Romanian Fellows-ONG vor fi trimise cel tarziu joi, 1 octombrie 2009.

Proceduri pentru aplicanti:

Solicitantii vor trimite o propunere de proiect care va cuprinde:

a. Descrierea proiectului

    * Un argument in favoarea optiunii facute
    * Metodologia  de lucru
    * Calendarul activitatilor
    * Bugetul solicitat
    * Prezentarea organizatiilor neguvernamentale : aplicant si parteneri
    * Prezentare/CV- ul detaliat al absolventilor de studii in strainatate
    * Copii dupa diplomele de studii in strainatate ale absolventilor

b. Dupa evaluare si decizia Fundatiei de a finanta un proiect, solicitantul va trece la implementarea acestuia.

c. Proiectele vor fi publicate pe site-ul Fundatiei Soros Romania.

Aplicatiile vor fi trimise exclusiv in format electronic la adresa dionescu[at] soros[punct] ro.

Pentru detalii suplimentare:

Coordonator de program: Denisa Ionescu

Fundatia Soros Romania
Str. Caderea Bastiliei, 33
Sector 1, 010613
Bucuresti, Romania
Tel.: +40 21 2121101/02
Fax: +40 21 2121032
email: dionescu[at] soros[punct] ro
www.soros.ro