Din ce in ce mai mult oamenii judeca dupa aparente. Nu se informeaza. Fie pentru ca le este lene fie pentru ca nu vor sa devina paria in grupul cu care se identifica, fie nu sunt capabili dpdv intelectual sa disemineze informatiile, fie pentru ca trebuie sa creada in ceva/cineva.
Traim in secolul 21, un secol al tehnologiei care iti permite sa cauti in cateva minute toate informatiile de care ai nevoie iar cei mai multi dintre noi inca au nevoie sa creada.
Si cum biserica este desueta au nevoie de alti idoli. Zei falsi – produse ale unor campanii de PR promovate cu agresivitate in spatiul virtual , iar acesti zei se lupta intre ei pentru putere si ca sa isi atraga adepti in grupul lor de influenta.
Adepti care au renuntat la persuasiune in atragerea celorlalti si au porniti la nimicirea agresiva a adversarilor. Deocamdata agresiunea e doar verbala dar unele iesiri fizice ne arata dimensiunea urii care mocneste in randurile adeptilor falsilor zei.
Traim vremuri interesante si tragice iar noi suntem actori si spectatori in acelas timp.
Indiferent care din acesti zeii  temporari o sa castige puterea, ei iti vor marca cursul vietii cu deciziile lor.
Ca sa iti pastrezi mintea lipede si sa fii tu insuti trebuie sa nu iti mai pese si sa nu te lasi tarat de prima gloata de fanatici ai primului zeu.
Si (daca nu e prea tarziu) sa incepi sa nu mai inghiti pe nemestecate ce iti spun prietenii si campaniile social media. Sa incepi sa cauti tu insuti informatii despre zeii pe care ii adori.
Sa te folosesti de liberatea indoielii.
S-ar putea sa descoperi lucruri neplacute dar macar vei avea satisfactia de a nu fi manipulat. Si, poate, o sa incepi sa gandesti singur. Sa iti formezi propriile pareri si opinii poate diferite de cele cu care esti indoctrinat astazi.

Share.

Comments are closed.