LicArt, cel mai mare concurs national dedicat liceenilor

licart

Radu Herjeu, directorul LicArt, cel mai mare concurs national dedicat liceenilor romani, anunta deschiderea inscrierilor la editia a 10-a!  Incepand cu 1 octombrie, orice licean din Romania se poate inscrie online, la adresa www.licart.ro, la sectiunile poezie si fotografie (cu cele patru categorii ale sale: alb-negru, portret, verde si diverse). De asemenea, pe site vor gasi si detalii pentru inscrierea la sectiunea teatru.
licart LicArt, cel mai mare concurs din Romania implineste 10 ani! De 10 ani suntem un festival de nota 10! In 10 ani, zeci de mii de liceeni din intreaga tara s-au inscris la sectiunile si categoriile concursului, cativa dintre ei, evident, le-au castigat, punand bazele, astfel, unor cariere promitatoare in domeniile artistice respective. In aceasta perioada dificila, LicArt ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.
Anul trecut s-au inscris la cele 3 sectiuni peste 2000 de liceeni, cu peste 9000 de creatii. Personalitati marcante ale culturii romanesti sprijina acest festival prin participarea la Marile Jurii care desemneaza castigatorii dar si la work-shop-urile organizate in timpul Finalei si la care iau parte liceenii nominalizati la cele 3 sectiuni. In 2010, de exemplu, s-au implicat in festival criticul Alex Cistelecan, poetii Ravan Tupa si Gelu Vlasin, criticul de teatru Doina Papp, regizoarea Chris Simion, actorul Adrian Paduraru, fotografii Dinu Lazar, Vlad Eftenie si Bogdan Panait. (pentru alte personalitati care ne-au sprijinit de-a lungul anilor si pentru detalii si fotografii de la Marea Finala precum si creatiile premiate in 2010, vizitati sectiunile Prietenii LicArt si Editii trecute din cadrul sitului nostru www.licart.ro)

httpv://www.youtube.com/watch?v=opuFdbGbGao

E foarte simplu de participat. Orice licean poate accesa situl www.licart.ro, citeste regulamentul, isi face un cont si inscrie creatiile sale in fiecare luna. Poate alege sa concureze la cate sectiuni/categorii doreste. Dupa cele 6 luni de inscrieri, vor fi alese creatiile nominalizate, ale caror autori vor fi invitati la Bucuresti, la Marea Finala.

Anul acesta premiile au depasit 20.000 de RON. Speram ca editia a 10-a sa ofere mai mult, nu doar spiritual.

Asadar, LicArt 10 s-a deschis! Liceeni, intrati pe www.licart.ro, cititi regulamentul si inscrieti-va!

One thought on “LicArt, cel mai mare concurs national dedicat liceenilor

  1. Sunt pro concursurile unde ti se pune mintea la contributie. O sa particip si eu, cine stie, poate da norocul peste mine. Pe urma imi incerc norocul la Merita Citit, ca si acolo e un anuntat concurs cu un text, desi poezie despre masini e mai greu sa faci. :P

Comments are closed.