Majestatea Sa a spus Da

In urma cu ceva timp adresam un Elogiu Majestatii Sale  Regele Mihai I. Ma bucuram atunci ca in sfarsit s-a intors acasa. La Peles.

In ciuda celor care au carcotit (printre ei ma numar si eu) Regele Mihai a făcut o declaraţie de presă prin care şi-a arătat sprijinul pentru candidatura Principelui Radu la Preşedinţie.

“Prin prezenţa în alegerile democratice pentru instituţia şefului statului, familia mea încearcă să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor adevărat”, a declarat Regele Mihai, citat de Mediafax.

Regele Mihai a mărturisit că prezenţa unui membru al familiei regale la alegerile prezidenţiale “nu este un lucru obişnuit pentru un membru al Casei Regale”. “Dar viaţa ne-a pus în faţa multor situaţii neobişnuite, pe care am reuşit să le trecem cu bine”. [sursa EvZ]

Probabil as pune stampila pe numele Altetei sale insa in timp ce l-am urmarit pe videochatul  de la Cotidianul m-a frapat ceva.  Tot timpul principele Radu Duda spunea “familia noastra” insa era clar ca se refera doar la familia regala nu la familia lui, nu la mama si tatal sau… Fapt care ma face sa imi pun intrebari legate de integritata sa morala.

Majestatea Sa a spus  Da aceste candidaturi si asta ii da un gir principelui Radu Duda. Aceasta candidatura ar putea duce la o reconciliere a noastra cu trecutul? Reconciliere de care avem tot mai multa nevoie. Cred ca impacandu-ne si acceptandu-ne trecutul atat cel monarhist cat si cel comunist ptem trece mai departe…  dar eu cred multe…