Piata imobiliara…

Astazi ma uitam la Zoso care are un post destul de interesant legat de scaderea preturilor locuintelor. (inca il citesc pe Zoso  dar nu mai am timpul fizic de a posta raspunsuri la posturile interesante). Nu este un post extraordinare dar este o chestie de bun simt pe care orice om cu bun simt o gandeste. Si mi-am adus aminte ca vazusem, cam acum 1 luna, o statistica intersanta la anuntul.ro. Dau doar un mic exemplu:

Zona

Nerva Traian

In urma cu 1 an

65,870€

In urma cu 6 luni

104,667€

Pret actual

80,600€

Zoso are dreptate:  agentii imobiliari nu mai castiga purcoiul de bani . Faza nasoala a crizei care a lovit si piata imobiliara este insa pentru chiriasi. Pretul la chirii nu a scazut deloc. Se mentine. Conform aceleiasi statistici. Sau chiar al exemplului personal: Mie chiar mi-a crescut. Platesc dublu fata de anul trecut. Iar preturile la intretinere au crescut si ele… Astazi vorbeam cu un prieten care sta si el cu chirie si proprietarul a venit la el sa ii spuna ca mareste chiria: am credite de platit!. Asta a fost justificarea lui… asta inseamna ca avea dreptate Gigi Becali care spunea ca pe bogati nu prea o sa ii loveasca criza. Pt ca e clar ca cei ca Gigi Becali nu moare de foame… dar cei care nu vor avea ce sa manance sunt tot amarastenii, care nu au facut credite dar le platesc pe ale altora…

Alte statistici AICI

Poate ca si preturile la chirii au sa mai scada, insa pana atunci chirasii nu au ce face. Poate doar asa:

httpv://www.youtube.com/watch?v=msEHxTrctGQ

2 thoughts on “Piata imobiliara…

  1. BR: nu. Gigi nu vinde. nimic. are alte afaceri: fabrica de armament, avicola… acolo e posibil sa piarda. dar terenuri nu mai vinde. O decizie corecta.

Comments are closed.