Premii Oscar cu iz de Political Correctness?
Toata presa a dat drept favoriti la premiile Oscar pe Mickey Rourke – “The Wrestler” si Brad Pitt – (“Strania poveste a lui Benjamin Button”. Ce inseamna insa sa faci un film care este in trend:
“Sean Penn a obţinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Academiei americane de film. Sean Penn, în vârstă de 48 de ani, a fost premiat pentru rolul lui Harvey Milk, activistul pentru drepturile comunităţii gay din San Francisco, în filmul “Milk“. [ sursa Mediafax]
Sean Penn este unul din actorii mei favoriti insa cred ca premiile Oscar au inceput si ele sa fie marcate de marca Political Correctness. Care in opinia mea numai valoarea nu o promoveaza…
“Slumdog Millionaire” (povestea unui tânăr indian care devine, în mod surprinzător, câştigător al unei emisiuni-concurs de televiziune) a obtinut premiul Oscar pentru cel mai bun film. Dar pentru ca a obtinut in prealabil Globul de Aur si alte premii evit sa ma pronut ca si Oscarul a fost obtinut in spiritul conceptului de Political Correctness.
La Moshe & Mordechai pe blog am gasit insa varianta neaos romaneasca pentru premiiile Nea Oscar.