Razboi diplomatic cu Republica Moldova

razboi diplomatic

razboi-diplomaticAmbasadorul Romaniei la Chisinau declarat persona nongrata, Voronin introduce vize pentru Romania…

Republica Moldova e in flacari de cateva zile…  S-a tot vorbit de “revolutie pe tweeter“. Nu e nici o revolutie. Revolutiile sunt spontane, incep cu manifestatii pasnice. Urmeaza confruntari verbale si fizice cu autpritatile, apoi revolte sunt distruse masini, cladiri (deh,  asa e la razboi)… si, abia dupa caderea regimului sau liderului aflat la putere se poate spune ca a fost revolutie.

Sorin face probabil cea mai buna comparatie cand spune ca e vorba de o Moldova 1.0 si Chisinaul 2.0 si ca revoltele celor 30k de studenti  nu au nici o sansa. Asta nu inseamna ca nu merita sa incerci …

Da. Politica se face cu ratiune. Revolutiile sunt facute insa de idealisti… Indivizi care indaznesc sa viseze, care au curajul sa  spuna NU.  Gata sa moara pentru visele lor.

Ii intreb pe cei care spun ca nu ne priveste ce se intampla acolo ce vor spune cand vor fi intrebati de tinerii  ce vor fi arestati? Cce va spune Europa cand  in Moldova va veni in sfarsit democratia fara sprijinul  UE?  Ce vor spune  actualii guvernanti care se tem sa spuna  Jos Comunismul? Au  uitat ca ei sunt la putere acum pentru ca in decembrie 1989 o serie de tineri au avut curajul in Timisoara apoi la Bucuresti sa spuna NU!

Revolutiile sunt facute de societatea civila. de ele beneficiaza insa mereu clasa politica !!!

Cu cei care mai au in ei o farama de ideal, care nu au renuntat sa viseze ne vedem la TNB…

JOS COMUNISMUL !!!