A inceput campania electorala, Basescu se teme

basescu11 modifiedIn PR-ul politic analistii au observat un lucru interesant. Cu cat mai mare este notorietatea unui candidat cu atat mai tarziu incepe campania sa electorala. La Noi, camopania electorala a inceput aseara iar primii care au impanzit tara cu afise au fost Basescu si Geoana…

Nu imi ramane decat sa trag o concluzie: Daca pe Geoana il inteleg pentru ca o parte din electoratul sau se indreapta catre Sorin Oprescu,   nu pricep de ce Basescu care a afisat o siguranta de sine in pre-campania, se teme ca va pierde alegerie. door el spune peste tot ca va castiga. Chiar asa se fie? Atunci de ce a sarit cu afisele din prma seara [ma prefac ca nu observ faptul ca a incalcat legrea folosidu-se de utilajele primariilor de sector] ?

Probabul stafful sau i-a aratat sondajele si isi da seama ca orice gogorita incearca zilele sale la Cotroceni ii sunt numarate.Sloganul sau este un slogan anti-sistem acelas cu care a castigat de fiecare data. Doar ca de data aceasta Basescu si clica lui se afla la putere. Controleaza absolut tot in romania.

De ce le este frica nu scapa”. Sunt un adversar al politicienilor si nu o data a spus ca singurul politician bun este politicianul mort. Nu sunt insa un adversar la sistemulul democratic. Democratia romaneasca este imperfecta dar, ca orice democratie este perfectibila… Si, de data aceasta este in pericol.  Actuala clasa politica este corupta, incapabila, analfabeta in ceea ce priveste cultura democratica, insa au inceput sa apara pe ici pe colo politcieni onesti, care au credinte, idealuri si valori democratice.

Basescu, mizeaza pe ideea conform careia romanii  vor un parlament unicameral uitand insa faptul ca problema nu consta in numarul de parlamentari ci in imperfectiunile  Constitutiei. Nu sunt un specialist in drept constitutional insa voi face cateva referiri la legea suprema.

  • Faptul ca cele doua camere ale parlamentulul au atributii identice ingreuneaza proceul legilativ
  • Capacitatea guvernului de a da ordonante de urgenta, fapt stipulat in Constitutie fara a se specifica in mod clar o definire a cee se inseamna “stare de urgenta” este probabil cel mai mare handicap al democratiei romanesti.
  • Nu exista o separatie a puterilor in stat atata timp cat judecatorii Curtii Constitutionale sunt numiti pentru 9 ani si nu pe viata.

…daca viitorul fost presedinte Traian Basescu ar fi solocitat modificarea acestor aspecte ale Constitutiei ar fi avut votul multor oameni cu capul pe umeri. el insa mizeaza pe incultura tzugulanului indobiticit si caruia ii lipseste discernamanul. Uita un sigur lucru: teama de dictatura este mult prea mare iar multi oameni nu au uitat ca  Ceausescu “la tarani le-a luat pamantul iar la destepti le-a luat cuvantul..” Basescule, ti-a crescut nasul. Minti asa cum ai mintit 5 ani… Asa ca, de ce iti e frica nu scapi. Zilele tale ca politician sunt numarate…

Byebye Basescu ! Fa-i pe cei din PDL sa le fie dor de tine :D

One thought on “A inceput campania electorala, Basescu se teme

  1. Pentru ca vreau o schimbare,pentru ca vreau o Romanie mai buna,pentru ca vreau mai multe locuri de munca pentru ca m-am saturat de atatea promisiuni fara niciun rezultat…. [CENZURAT. data viitoare BAN]

Comments are closed.