am un site, si ma cunoaste lumea…

… asta cred majoritatea firmelor si politicienilor despre marketingul online si despre strategiile online.

Nu stiu destul despre strategiile online insa am urmarit ceea ce spun unii specialisti, am vistat site-uri si bloguri de succes si am priceput destul de multe (nu totul si mai am de invatat)

pfff… cate imbecilitate!. prezenta pe internet nu inseamna doar sa ai un site/blog si sa fi prezent prin directoare. Strategia de marketing online pare simpla la o prima vedere insa  este destul de complexa.

Pentru multi 300-500 euro, destinati constructiei unui site este o suma suficienta.

Unii mai curiosi ai citit despre spam promovare online  si sunt satisfacuti.  “mai mult nu dau, pt ca or sa faca spam angajatii cu linku’ site-ului si ajunge… il mai bagam la semnatura pe email, mai trimitem mailuri la clietii si potentiali clienti, il inscriem din 30-40 portaluri si directoare  si uite cum ne aranjam de cca 1-200 vizitatori unici/zi. 

ceea ce este un kkt daca ne gandim ca in Romania sunt acum 12 milioane de utilizatori de internet. iar daca site-ul este in engleza…

SEO (search engine optimization). pe internet circula zeci de tutoriale cum sa iti optimizezi site=ul astefel incat sa ajunga in mult ravnitul top 10 Google.  Nu toate dau roade insa pentru ca sunt mii de site-uri care au aceeasi tema. (apropo de blogging sunt unii care recomanda all in 1 seo iar altii care il considera de rahat…)

Q: am o tema unica a siteului meu si totusi nu am vizitatori? de ce? Ok. ai gasit o nisa. foarte bine si felicitari.  nu o sa ai zecii de mii de vizitatori deparece tema ta  nu intereseaza decat o  categorie restransa de public. prea restransa…

 (va urma)

 

acestea sunt parerile unui individ care incearca sa se lamureasca ce este cu temele de mai sus. ca atare nu trebuie luat drep litera de lege ceea ce spun eu… pentru ca se poate sa gresesc. ma stradiuesc si eu sa inteleg destul de multe chestii :)

One thought on “am un site, si ma cunoaste lumea…

  1. Nu cred ca sunt 12 milioane de utilizatori de interent in Romania.
    Tinand cont ca in Romania mai sunt doar 18mil locuitori, asta ar insemna ca 66% sunt utilizatori de internet?!?! No way.
    Iti spun eu, sunt in jur de 5 mil(maxim).

Comments are closed.