blogger vs wordpress

Nu este un post care sa va lamureasca sau sa va explice mare lucru. Am incercat sa fac un blog cu wordpress pentru a vedea care este diferenta dintre cele doua CMS (Content Management Cystem).
Am ales varianta gazduirii la WordPress.
prima surpriza: am putut sa aduc tot blogul de aici acolo, cu o simpla apasare de buton
a doua surpriza la fel de placuta: poti sa editezi tag-uri, categorii in cazul in care gresesti o literea (perfect pentru mine)
a treia: au multe template-uri foarte interesante.
a parta surpriza: desi iti face tagurile categorii, le poti converti la loc. ceea ce nu e rau.

si acum urmeaza partea negativa: gazduit la http://wordpress.com/, fara hostingul si domeniul tau, nu faci mare lucru. Template-ul este fixat si daca nu platesti nu poti sa editezi nici o litera in codul sursa. Practic, template-ul ramane batut in cuie si nu poate fi customizat asa cum se intampla la Blogger.
Poti sa adaugi o serie de widgets, pe care blogger inca nu le are, insa ce este ma important, layout-ul este intangibil.
si, inca ceva nasol, daca ai 3 bloguri, si vrei sa le aduci, ti-ai dat foc la valiza pentru ca posturile din ultimul blog sunt puse primeele.. si practic r=trebuie sa revi la “copy and paste”…

Am downloadat ultima versiune de wordpress, si maine am sa o testez pe un free domain (http://www.xhost.ro/ cred). Sa vad ce se poate face.

Mi-a placut acest layout insa il vreau la 3 coloane (din motive lesne de inteles)
http://mcgogoo.wordpress.com/

q: ce sa fac? sa pastrez aceasta adresa sau sa il mut la wordpress? sau.. sa dau banu si sa caut tot ce am nevoie: un hosting serios, domeniu si apoi sa vad ce fac…o sa ma mai gandesc…

Legaturi:

http://bancuripemess.blogspot.com/
http://poeziedebetie.blogspot.com/
Nu-i nimic! Ma-mpiedicai de-o piatra,
toate astea pana maine trec… (Esenin)
John McGogoo aKa johnnyKid

One thought on “blogger vs wordpress

Comments are closed.