Inca o teorie despre Georgia, SUA, Rusia, UE si Romania

o serie de comentarii tampe vis-a-vis de “initiativa presedintelui georgian, m-a facut sa postez un raspuns pe blogul Corinei Cretu:

e un proverb romanesc: cateaua pana nu ridica coada (scz de cacofonie) cainele…asa a fost si cu prezidentul Georgiei. A trebuit sa maraie ca un catel ca URSS-ul adormit…acum uite urmarea: URSS-ul a halit 2 bucati din cainele care se tanguie ca nu ii sare nici o haita in ajutor… mai putin catelul Basescu care da din coada si amusina prin alte ograzi pentru ca stapanul (SUA) sa il vada ca e harnic si poate ii da un os. Datorita lu Saakashvili s-a dus dracu’ Nabucco…”

Cine a pierdut din aceasta “initiativa”?
Nu doar Romania ci si intreaga UE. Nu imi plac teoriile conspiratiei dar Georgia a atacat Rusia pentru ca se baza pe un sprijin american… care nu a venit. De ce??

acum, avem 2 variante:

1- fie SUA si Rusia la intalnirea de la Soci au cazut de acord ca Nabucco este daunator ambelor parti, si atunci i-a indemnat pe Georgieni sa sara la gatul rusilor (rusii stiind asta). De ce oare? UE s-ar fi ridicat mult prea tare devenind independenta de ambele parti: militar fata de SUA (exista EUROPOL-ul – un fel de FBI al UE, se tot vorbeste de o Constitutie a UE si se aud voci care propun crearea unor forte militare ale UE, un serviciu de informatii al UE…) si independenta fata de gazele din Rusia.

2- SUA a dorit o mai mare influenta militare in Marea Neagra si i-a indemnat pe georgieni sa latre si sa muste pentru a gasi un pretex in a aduce inca 3-4 vase de razboi in Marea Neagra.

Avea dreptate Max Weber prin 1920 cand spunea ca “politica este o vocatie si o profesie”…

=============

Legaturi:

http://mcgogoo.blogspot.com/2008/08/un-nou-razboi-rece-sau-ww3.html
http://mcgogoo.blogspot.com/2008/06/uniunea-europeana-o-noua-natiune-un-nou.html
http://mcgogoo.blogspot.com/search/label/UE
http://mcgogoo.blogspot.com/search/label/finantari

Nu-i nimic! Ma-mpiedicai de-o piatra,
toate astea pana maine trec…(Serghei Esenin)

John McGogoo aKa johnnyKid