Cartile lui Basescu

basescu11modified thumb

basescu11modified thumbDaca va asteptati sa enumar cartile citite de basescu va inselati. E drept ca aflat in cele din urma cine este Cartarescu (un fan al sau), dar asta nu l-a facut sa puna mana pe carte. Doarr pe rapoartele servite de servicii la prima ora. Cartile pe care le-a avut in mana Basescu sunt in nr. de 52 sau 54 cu tot cu jokeri.

a tinut mereu in maneca cate un As o Dama…. de pica, de rosu…

La prima vedere se pare ca a renuntat el la Dama de trefla dar eu unul nu cred. Dama de trefla o sa apara in 2-3 ani si mai ridica o scena.
Dama aia de romb e inca in cartile din mana… Ieri  l-a sfatuiti pe Jockerul care conduce Guvernul sa arunce pe masa doi asi.

Jokerul a fost prezent mereu in cartile jucatorului Basescu. Folosit in momente cheie si aruncat cand situatia era disperata sau cand nu mai avea nevoie de el. Remaierea de ieri ne arata ca jucatoru, caci trebuie sa recunostem ceea ce el insusi a spus – basescu este un jucator, arata ca a renuntat la doi din asii sai. Si asta inseamna ca are inca un Atuu… sau poate nu.

de ce?

Interesant este insa ca basescu nu a tinut niciodata in mana un Careu de Asi. Sau de Dame, sau de Popi. A avu Full de Asi  (cu dame in coada), Quinta mica chiar si culoare dar niciodata Careu sau Quinta Royala.  A jucat  sau nu la cacialma? Nu prea. Cacialma inseamna sa nu ai nimic. Ori el s-a bazat mereu pe cartea din maneca. Basescu este deci un trisor ordinar. Care inca nu a fost prins deoarece el a gasit mereu cate un sapte din carti la care sa renunte …sau chiar Dame, Regi si Asi  daca a fost nevoie.

O care cu adevarat mare in mana presedintelui jucatorului basescu ar fi facut miracole in romania. Interesul sau nu a fost niciodata insa mai departe de promovarea sau imbogatirea sa personala sau a familiei.

ma opresc aici din aberatii. Si spun aberatii pt ca nimeni in tara asta nu e mai breaz  ca basescu desi se bat cu pumnii in pipeturi toti politicienii.  si, iar spun ca am enuntat inca o aberatie nocturna pentru ca pe de o parte prea putini vor vedea dincolo de text

ps: post inspirat de un text scris de Victor Ciutacu despre bolnavul national.