Conflictul guvern vs parlament

 

Imi este sila de asa zisele argumente ale celor care dau cu pietre in guvern, mai exact in Tariceanu  pentru ca nu vrea sa adopte legea de maririe a salariilor profesorilor. Cred ca profesorii merita salarii mai mari, fie si numai pentru a nu mai vedea ziarele pline de anunturi “ profesor dau meditatii”.

 

Nu stiu cate injuraturi o sa imi iau dar afirm ca de data aceasta sunt de partea lui Tariceanu.

am sa incerc sa argumentez. de ce…

– ne aflam intr-o criza mondiala, Si atunci cand nu sunt bani, orice om gospodar, cel putin asa e la mine la tara, strange bine tot ce are si tine la saltea pana se mai linistesc lucrurile. Trebuie a fi un idoit ca sa arunci cu bani in stanga si in dreapta cand toata lumea tipa dupa chash.

–  se afirma  ca Guvernul isi bate joc de Parlament, ca ignora si incalca legea. Se spune ca parlamentul este puterea suprema in stat. Total gresit.

Inca de la Montesquieu se vorbeste de separatia puterilor in stat.  care sunt acelea: puterea executiva (guvernul), puterea judecatoreasca (justitia/curtea constitutionala) si puterea legislativa. Rolul acestei separatii este tocmai acela ca cele trei puteri in stat sa se controleze una pe cealalta.

Anularea legii prin ordonanta de urgenta de catre Tariceanu si atacarea ei la Curtea Constitutionala s-au petrecut in virtutea separatiei puterilor in stat.

– PD-L aka Basescu impreuna cu prostanacii lui Geoana o tin pe  a lor: trebuie sa investim ij educatie! Tariceanu este de vina ca a spus ca economia duduie. Adevarat. Poate a duduit economia insa nu se punea inca problema unei crize mondiale. De ce mama dracu’ nu vor sa recunoasca: mah am gresit, manca-v-as gura voastra de profesori. Suntem in criza mondiala. daca va dam si voua si la toti functionarii public bani ne ducem dracu pe rapa.

Nu vor pentru ca vor voturi. Punct. Nu ii intereseaza sa ajunga la putere decat pentru  ca interesul lor nu coincide cu cel al celorlalti cetateni.

Orice partid politic isi doreste sa ajunga la putere si asta este normal. Insa  politicienii nostrii nu au de gand sa foloseasca puterea ca mijloc pentru a aduce  o bunastare generala ci doar ca un scop de imbogatire a lor si a celor pe care ii agreeaza.

 

Imi aduc aminte de Serbia atacata de avioanele NATO. Atunci atat opozitia cat si puterea au dat mana si au condamnat SUA si aliatii lor (pentru mult sarbi romania=kurva). Cred ca  ne aflam intr-o situatie mult mai grava intrucat inamicul de acum este necunoscut (chiar daca Isarescu a indicat 3-4 …).

Am fost chiar bucuros ca nu am ajuns in situatia Ungariei si a altor tari.

dar cred ca o sa ne ia dracu’…

 

ps: caut sponsori pentru plecate definitiva din tara. nu glumesc. cei interesati pot sa ma contecteze cu incredere.