Parintii ar putea pierde drepturile asupra copiilor obezi

Nu este deloc o gluma. Si nu este vorba de China sau alt stat comunist. Propunerea a aparut intr-un editorial publicat in  Journal of the American Medical Association [JAMA]: copiii grasi ar putea sa fie luati de langa parinti.

Cand am aflat despre aceasta prounere am crezuFat Kidst inital ca este doar  gluma  a amicilor mei americani. M-au asigurat insa ca este adevarat si ca atare am purces la “google it”, asa cum mi-au sugerat.

Neincrederea neuronului meu s-a dovedit a fi falsa. Era perfect adevarat dovada fiind un articol publicat pe siteul CTV News.

 

 

In JAMA  Dr. David Ludwig,  specialist in obezitate la  Children’s Hospital Boston si Lindsey Murtagh, avocat si cercetator la Harvard’s School of Public Health, au publicat acest articol care a starnit controverse puternice.

Cei doi au plecat de la faptul ca  in USA sunt peste 2 milioane ce copii obezi care consuma in jur de 1000 calorii pe zi. Iar aceasta vina apartine in principal parintilor. Ca atare este perfect justificata interventia statului pentru  indepartatea acestor copii de langa parintii neglijenti.

 

Intrebare: mai sunt USA un stat minimal?

sursa foto: babble.com