Da, vom mai auzi de ei. Dar si de banci [BCR in acest caz]…

lei noi

lei noiDe cateva zile bantuie prin blogosfera [am vaga banuiala ca nu chiar gratis… desi sper sa fie totusi gratis] o oda inchiata BCR SPERANTE – proiect prin care BCR lanseaza copii extrem de talentati. Vlad Petreanu este unul dintre cei care lauda proiectul. Sper, inca o data, sa fie gratis dar indoiala esteo stare perfect omeneasca. Nu m-ar deranja sa fie nici platitita pentru ca nu este rusinos sa ceri bani pe munca/scrisul tau. Mi-ar placea insa ca cei implicati sa recunoasca daca au luat sau nu bani.
Vlad, eu nu contest calitatatea copiilor. Sunt covins ca erau extrem de talentati si ai dreptate cand spui ca vom mai auzi de ei. Daca ar fi fost niste voci oarecare BCR avea de pierdut. Asa ca nu avea de ce sa riste. A ales copii talentati. Totul cu un scop. Stiu ca in sinea ta si tu esti constient de asta…

Intrebarea mea [retorica, nu se adreseaza nimanui…]: cat la suta din fondul de premiere vine de la banca si cat la suta de la angajati care au donat “benevol” sume din salariile lor pentru aceasta gala ?

In opinia mea programul bancii se leaga de alte sperante:  sperantele ca vor beneficia, contra cost, de o spalare de imagine a bancii. Imagine destul de murdarita in ultima perioada… Pentru ca BRC [precum si restul bancilor din .ro] pe langa criza de bani cash si lipsa de romani care sa se bata sa faca credite ” cu buletinul”, se confrunta acum si cu o criza de imagine.

Cazul Tylenol, desi nu le este strain PR-istilor bancii, este total ingnorat de factorii de decizie. In loc sa se ocupe de adevarata criza  care afecteaza im principal imaginea banciii: credite cu dobanzi si comisioane ascunse, lobby pe langa guvernanti pentru ca persoanele fizice sa fie excluse din legea insolventei, si lista de neregul ar putea continua… Costurile unui program precum BCR Sperante sunt insa mult mai mici si probabil calculele interne au demonstrat ca acesta aduce mai multe beneficii decat gestionarea unei crize reale.

Pana cand nu am sa vad o banca preocupata cu adevarat de client si nu doar de profitul ei nu am sa pun botul la vrajeli precum BCR sperante…

Doresc BCR si celorlate bani un faliment cat mai rapid. Asta nu pentru ca sunt milos si constient ca unul lent are avea repercursuni mult mai mari asupra tampitilor de romani.

PS: Nu cred in coincidente. Faptul ca BCR si-a angajat de curand un blogger din  SHIT LIST care sa se ocupe de imaginea ONLINE a bancii si aparita in blogosfera a unor articole pozitive la adresa bancii imi da de banuit…

5 thoughts on “Da, vom mai auzi de ei. Dar si de banci [BCR in acest caz]…

 1. prietene, e moca, de asta te asigur. şi mi se rupe că a făcut chestia asta bcr-u, putea la fel de bine s-o facă şi fundaţia moş crăciun, important e că nişte copii talentaţi au o şansă.
  am fost acolo şi rareori se pomenea numele lor acolo, din punctul ăsta de vedere a fost foarte ok.

 2. e moca CE?
  nu am nimic cu copiii. dimpotriva.

  sustin de mult timp, mai mult sau mai putin concret http://supradotati.ro/
  as putea sa intreb de ce BCR sau alta banca nu finanteaza, anonim fundatia aia ?

  “rareori” ce inseamna?
  mai putin de 2 ori la 10 minute?
  mai mult de 3 ori in tot timpul spectacolului?

 3. promovarea campaniei e moca. adică toţi care o facem, o facem benevol. s-a pomenit numele la început şi la sfîrşit, la strîngerea de fonduri. nici unul dintre artişti/copii/invitaţi nu a pronunţat numele bcr.

 4. @culmea, nu ai inteles nimic.
  copii= vectori de imagine ai bancii.
  bloggeri=formatorii de opinie, purtatorii de mesaj pentru banca.

  faptul ca o faceti benevol e si mai trist. daca incasai niste bani de la banca sa promovezi evenimentul era mai acceptabil.
  parerea mea.
  ai insa libertatea sa crezi ce vrei cum si eu am libertatea sa nu pun botul la vrajeala asta.

  btw: blogerul ala de care amintesc la sfarsitul articolului, acum cca 2 ani facea gat pt ca o agentie de PR il riugase sa promovese gratuit un eveniment caritabil. el nu a vrut. si avea dreptate: agentia aia de PR lua bani pt a promova acel eveniment.

  acum este insa in tabara cealalta si stie ca sunt destui bloggeri fraieri care sa creada in asa zisele acte de caritate ale unei banci…

 5. bine, mă, că eşti tu deştept şi n-am înţeles eu nimic… important mi se pare faptul că o astfel de campanie e absolut necesară şi e printre primele de profil la noi. acuma n-or fi nici ei proşti să nu facă tam tam pe tema asta, că sînt destui care-i detestă. dar tam tamul ăsta îl fac în mod civilizat.

Comments are closed.