Dan Pavel: cine se opreste primul din aplaudat?

Dan Pavel vorbeste astazi de plaga acestor ani in romania: populismul. Populismul presedintelui Basescu in special. Facand analogia cu un pasaj din Arhipelagul Gulag, Dan Pavel se intreaba (retoric): Cine se opreste primul din aplaudat?

“La fel merg lucrurile cu aplaudacii lui Basescu. Toti vad derapajele sale, dar inca nimeni nu indrazneste sa se opreasca din aplaudat. Nimeni nu va fi arestat. Doar ca unii pot pierde meschine privilegii. Cand se va opri unul din prezidiu sa aplaude, se vor opri toti. Fara aplauze si ovatii, Basescu risca sa nu mai fie reales. N-ar fi tocmai o tragedie. Cand Guvernul tarii tale este condus de o coalitie cum este PD-L&PSD, chiar ca nu mai conteaza cine este presedinte. Grav ar fi ca din pricina aplauzelor si ovatiilor sa nu observam ca se pune de o republica prezidentiala, in care aplaudacii nu vor ramane niciodata someri. [continuarea AICI]”

One thought on “Dan Pavel: cine se opreste primul din aplaudat?

  1. Astia vor exista intotdeauna. Fie ca au fost comunisti, fie ca au fost democrati sau mai stiu io ce alta natie… de fapt sunt cunoscuti si drept LINGAI! ;)

Comments are closed.