Doi Cristian rivali (Parvulescu si Preda)

cristian preda

cristian predadoua posturi de la inconstantin m-au facut sa scriu un pic despre sistemul electoral actual, mult hulit de unii.

 

1- decanul Facultatii de Stiinte Politice (FSP)Cristian Preda stie f bine cum functioneaza sistemele electorale.
2- si Cristain Parvulescu stie, decan la Scoala Nationala de Stiinte Politice (SNSPA)
3- mereu au existat ONG-uri implicate politic
4- declaratia este intarziata pt ca, pana la vot nu au stiut cat vor lua liberalii
5-  nu doar liberalii au fost avantajati: au ci cei care au reusit sa isi atraga electoratul la vot

6- actualul sistem electoral este prost -am sustinut asta in repetate randuri si NIMENI (cu exceptia lui Vadim) nu a obiectat… pentru ca nu se asteptau  ca scorul electoral sa fie atat de echilibrat.

 

Exista o rivalitate intre cele doua scoli care acum se da intre reprezentantii lor intamplator cu numele mic  Cristan.

In trecut FSP a sustinut PNTCD, apoi PNL si, cand aripa Stoica a parasit Liberalii pentru a se alatura PDL-ului, FSP a mers cu Basescu. Firesc daca ne amintim ca Dl Preda, a fost consilierul lui Stoica pe vremea cand acesta era presedinte PNL si este unul din cei care au muncit din greu pentru a pune la punct doctrina liberala.  Pe de alta parte, Cristian Preda a fost si un apropiat al PNTCD iar propulsarea sa in functia de consiler  al presedintelui Basescu ma face sa cred ca pus din greu umarul la transfrmarea unui partid socialist in unul popular. Nu cu suficient succes pentru ca PDL este un partid populist desi de pretinde popular. A urcat in mod artificial in sondaje, si nu este nevoie sa enunt cine a fost locomotiva :)

Cristian Parvulescu face parte din noua generatie de profesori la SNSPA si la randul sau a sustinut prin Asociatia Pro-democratia diversi candidati. Asociatia si-a facut un brand  in observarea alegerilor si semnalarea neregulilor electorale dar nu a adus din cate stiu eu nici un fel de proba concreta…

 

Update:

Cristian Preda, ajuns europarlamentar si prim-vicepresedinte al PDL intre timp, a recunoscut ca el este artizanul transformarii PDL in partid popular.

4 thoughts on “Doi Cristian rivali (Parvulescu si Preda)

  1. Eu am avut ocazia sa fiu de mai multe ori in apropierea domnului Preda si sincera sa fiu, nu prea mi-a placut … e genul de printz infumurat, coborat din palatele de la Versailles! si ma abtin sa mai carcotesc … :)

  2. Si te-a invatat ceva … ca mie mi-a lasat o impresie foarte proasta … ca “diplomat” …

Comments are closed.