Doua voturi…

personajul lui Caragiale a dat in benga pentru doua loturi. Romanii din afara granitelor sunt lasati de izbeliste pentru doua voturi… Parlamentarii nostrii in APCE la fel de neghiobi ca si cei din tara. Lipsa de responsabilitate, nepasare, durere un cur. asta ii caractrerizeaza…

Singura sansa pe care romanii Timoceni  o aveau de a fi recunoscuti clar ca romani si nu ca vlahi la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a fost pierduta din cauza catorva parlamentari care fie nu s-au prezentat, fie au votat cu partea sarba », se arata intr-o scrisoare deschisa a Protopopiatului ortodox roman din Timoc,  « Dacia Ripensis » . Parintele Boian Alexandrovici cere retragerea parlamentarilor romani iresponsabili de la APCE:

Rugam Tara Mama, Romania sa retraga din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei pe acesti parlamentari iresponsabili si in locul lor sa fie trimisi oameni seriosi », se arata in scrisoarea deschisa semnata de parintele Boian.
Reamintim ca in luna martie 2008, „In semn de apreciere deosebita pentru atasamentul si angajamentul sau constant fata de promovarea identitatii culturale, lingvistice si religioase a romanilor in Serbia, Presedintele Romaniei decreteaza: se confera Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, Categoria “G” – Culte, preotului Bojan Aleksandrovic din Serbia.”  (citeste mai departe )

 

Stirea mi-a venit de la Romanian Global News o agentie care publica stiri despre romanii de pretutindeni.  De ani de zile romanii din Serbia se zbat sa le fie recunoscuta identitatea nationala. Dar intrucat nu aduc voturi de ce sa le pese parlamentarilor romani de ei ? Sansa lor a fost ratata doar pentru  ca lipseau doua voturi… ma gandesc ca pe 30 noiembrie nu mai e asa de mult insa multi candidati la scaunul parlamentar or sa planga si ei pentru ca le lipsesc doua voturi.