Europa selectiva

eclairs 007

Ma uitam astazi pe site-ul dedicat alegerilor eurparlamentare.

eclairs 007

Si, pentru ca am observat acolo “10 motive pentru a merge la vot”, de curiozitate am dat sa vad cum motiveaza UE cetatenii sa vina la vot.  Si mi-a venit sangele in cap de nervi dpa ce am citit la primul punct:

Dacă nu votaţi, nu vă plângeţi!”

mai sa fie! adica desi cei alesi reprezinta 500 mil oameni ei de fapt lucreaza numai pentru cei care au votat? restul cetatenilor desi platesc taxe nu au voi sa vorbeasca ? bravo mah! si voi ne vorbiti noua de democratie? de egalitatea sanselor?

la punctul 3 :  […]ca cetăţeni europeni, puteţi vota (sau candida!) în orice ţară din UE aţi locui, chiar dacă nu sunteţi cetăţeni ai respectivei ţări.Mai mult decât atât, nu vă costă nimic!

Nu ma costa nimic sa votez. Daca vreau sa candidez… costa. Si inca cat!

punctul 4: Datorită Uniunii Europene, putem acum circula, studia sau munci uşor în străinătate.

Cine eu? Ma lasi. Inca exista restrictii de munca pentru romani. Pana nu se rezolva problema (si nu numai) asta nu cred ca putem sa ne numim tara membra a UE decat  asa.. declarativ. Europa este inca selectiva la capitolul forta de munca…

punctul 6O mare parte, probabil cea mai mare parte, a legislaţiei în vigoare în ţara dvs. reprezintă transpunerea actelor europene votate de reprezentanţii dvs., deputaţii europeni.

Funny. Legile in parlamentul european se adopta in urma negocierilor dintre grupurile parlamentare. Nnu se fac negocieri intra tari.  da. legile din tara noastra se adopta in functie de legislatia la nivel european insa adesea in defavoarea interesului national,  in defavoarea suveranitatii nationale.

punctul 7O mare parte, probabil cea mai mare parte, a legislaţiei în vigoare în ţara dvs. reprezintă transpunerea actelor europene votate de reprezentanţii dvs., deputaţii europeni.

Eu chiar ma tem de tratatul asta de la Lisabona! Paramentul roman l-a adoptat fara sa il citeasca, fara sa il dezbata. Pentru ca asa sunt romanii idioti.  Irlanda s-a comportat cu totul altfel. Bravo (inca o data) irlandezilor!

punctul 9: Iubiţi Uniunea Europeană? O urâţi? Aveţi înclinaţii de dreapta? Sau de stânga? Există o problemă care vă interesează în mod deosebit? Sunt schimbări pe care doriţi să le vedeţi? Măsuri care nu mai pot aştepta? Investiţii care trebuie realizate? Alegeţi deputaţii europeni care vă împărtăşesc viziunea şi toate dorinţele dvs. pot deveni realitate. Aceasta este democraţia.

vezi ce am scris la punctul 6.

punctul 10: [ … ] este uşor să urmăriţi ce fac deputaţii aleşi pentru dvs: Vizitaţi: www.europarl.europa.eu!

asa si? daca ma uit ce fac ei acolo? cum ii pot trage de urechi? Sunt alesi pentru 5 ani si acolo raman…

E o utopie UE. si asta pentru ca uniunea s-a realizat in urma unor deczii politice si nu in urma unor contracte intre indivizi si grupuri de indivizi. Deocamdata eu nu ma simt solidar nu alt cetatean din aceasi categorie sociala cu mine din alta tara… cand o sa ma doare ce pateste un gura casca francez dintr-o suburbie pariziana atunci probabil o sa se vorbeasca de un sentiment national european… Pana atunci UE este selectiva. Se comporta cu masuri  diferite fata de cetateni,  fata de statele ei … Ce puternici dicteaza celor slabi.  Asa a fost mereu.